Briedis pret Dortikosu: bukmeikeri uzvaru prognozē latvietim

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās), Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands un kubietis Juniers Dortikoss
Mairis Briedis (no kreisās), Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands un kubietis Juniers Dortikoss Foto: Edijs Pālens / LETA

Līdz ar straujo koronavīrusa Covid-19 izplatību, 21. martā paredzētā Pasaules boksa supersērijas (WBSS) fināla cīņa starp Mairi Briedi un kubieti Junieru Dortikosu pārcelta uz 16. maiju. 

"Arēnā Rīga" plānots aizvadīt turnīra finālu, kurā latviešu bokseris savā īpašumā centīsies iegūt Muhameda Ali trofeju un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) jostu.  

Lai arī cīņa pārcelta uz vēlāku laiku, abi sportisti savos sociālajos tīklos uzsvēruši, ka ir noskaņojušies uzturēt sevi fiziskā formā līdz pat maijam, lai spētu aizvadīt spraigu cīņu.  

Jau aizvadītajā vasarā bukmeikeri prognozēja, ka par supersērijas otrās sezonas favorītu tiek uzskatīts tieši latviešu bokseris. Arī tagad, līdz pat cīņas pārcelšanas brīdim, sporta totalizatora "Optibet", kas ir cīņas oficiālais sporta likmju partneris, bukmeikeri pieturējās pie vīzijas, ka Briedis būs pārāks par Dortikosu, ļaujot viņam kļūt par supersērijas otrās sezonas čempionu. Ja vien nenotiks kāds neparedzēts gadījums - prognozes paliks nemainīgas. 

Supersērijas pusfinālā Briedis aizvadīja skandalozu cīņu, ar tehnisko nokautu uzvarot poli Kšištofu Glovacki. Savukārt Dortikoss, 2019. gada jūnijā arī apliecināja savu favorīta statusu, 10. raundā nokautējot savu pretinieku amerikāni Endrjū Tabiti.  

Kopumā latviešu bokseris savas profesionālās boksa karjeras laikā ir aizvadījis 27 cīņas, no kurām 26 (19 ar nokautu) ir uzvarētas, bet viena zaudēta. Savukārt Dortikosam – 24 uzvaras (22 ar nokautu), karjerā piedzīvojot vienu zaudējumu.  

Šā gada maijā latviešu bokserim būs iespēja iegūt Muhameda Ali trofeju un IBF čempiona jostu, kas šobrīd pieder Dortikosam, kā arī abi spēkosies par žurnāla "The Ring" jostu.

Supersērijas otrās sezonas cīņa 16. maijā tiks aizvadīta "Arēnā Rīga", un to būs iespējams noskatīties gan klātienē, gan tiešsaistē. Kā iepriekš paziņojuši organizatori - visas šobrīd nopirktās biļetes būs derīgas uz pārcelto cīņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu