SOK joprojām pārliecināta par Tokijas olimpisko spēļu norisi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) joprojām ir pārliecināta par 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu norisi, vēsta SOK.

Koronavīrusa dēļ sporta pasaulē radušās bažas par Tokijas olimpisko spēļu norisi, tomēr SOK ik pēc dažām dienām atgādina, ka Olimpiādes atcelšana vai pārcelšana šobrīd netiek izskatīta.

"SOK joprojām ir pilnībā apņēmusies aizvadīt Tokijas olimpiskās spēles un šobrīd nav nepieciešami nekādi drastiski lēmumi. Kaut kādas spekulācijas šajā brīdī nebūtu produktīvas," teikts SOK otrdien publicētajā paziņojumā.

SOK iedrošina sportistus gatavoties olimpiskajām spēlēm ar maksimālu atdevi.

"Turpināsim atbalstīt sportistus ar konsultācijām caur nacionālajām olimpiskajām komitejām un sporta veidu starptautiskajām federācijām," turpina SOK.

Šobrīd olimpiskajām spēlēm ir kvalificējušies 57% no sportistiem. Valstis var būt drošas par savām izcīnītajām kvotām, jo tās mainītas netiks. SOK gan pieļauj iespēju, ka, nenotiekot kvalifikācijas sacensībām, pārējās ceļazīmes var noteikt pēc federāciju rangiem vai pēc vietām jau aizvadītos kvalifikācijas turnīros.

Tokijas olimpiskajām spēlēm šogad jāpulcē aptuveni 11 000 dalībnieku. Olimpiādes sākums paredzēts 24.jūlijā, bet mēnesi vēlāk noritēs paraolimpiskās spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu