Toms Skujiņš: Šobrīd ir iespēja izpausties radoši

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: AFP/SCANPIX

Spānija šobrīd ir ceturtā visvairāk koronavīrusa Covid-19 skartā valsts pasaulē. Tur pašlaik uzturas viens no pēdējo gadu Latvijas labākajiem riteņbraucējiem Toms Skujiņš, kurš sevi formā uztur mājas apstākļos.  

"No pirmdienas divu nedēļu karantīna sākās visiem. Ārā varam doties tikai pēc pirmās nepieciešamības lietām. Man kā profesionālam riteņbraucējam riteņbraukšana ir darbs. Komanda šobrīd ar Spānijas federāciju mēģina saprast un izveidot izziņu, lai tomēr mums ļautu doties ārā. Ja ne katru dienu, tad vismaz pāris reizes nedēļā, lai varētu turpināt treniņu procesu un galīgi nenošļuktu," sarunā ar TVNET sacīja Skujiņš. "Es gan lietoju arī velotrenažieri, taču šo situāciju izmantoju arī, lai ļautu ķermenim mazliet atpūsties."

Skujiņam marta sākumā Itālijā bija plānots piedalīties prestižajā pasaules tūres viendienu klasikā - "Strade - Bianche", taču straujā koronavīrusa izplatība bija iemesls tam, lai šīs sacensības, tāpat kā marta turpinājumā gaidāmie pasaules tūres velobraucieni - "Tirreno - Adriatico" un Milāna - Sanremo, tiktu atceltas.

Skujiņš trešo sezonu pēc kārtas pārstāv ASV UCI ProTeam komandu "Trek-Segafredo". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toms Skujiņš (@tomashuuns) on

"Izklausās, ka arī vēl novembrī būs sacensības, tā ka visiem līdzjutējiem arī ziemas mēnešos būs iespēja skatīties riteņbraukšanu. Sezona izvērsīsies garāka, bet neko daudz mēs šobrīd mainīt nevaram," teica Skujiņš.

"Jādara tas, ko mēs spējam, tādēļ arī šādā bīstamā situācijā izlēmu neceļot uz Latviju un nevest mājās to, ko negribu aizvest savai ģimenei."

Riteņbraucējs pašlaik uzturas Žironā, kur vienam pašam pieejams velotrenažieris un garāžā trenažieru zāle. 

"Ja arī šīs lietas nav pieejamas, ir diezgan daudz vingrinājumu, kurus var pats mājās veikt. Ir iespēja izpausties radoši. Ja kādam ir kāda radoša ideja, to droši var man sūtīt, kā pakustināt ķermeni," norādīja Skujiņš. "Un galu galā jāpakustina arī prāts - mazāk skatīties televizoru un, piemēram, salikt kādu puzli. Man, par laimi, ir kāda puzle. Un, ja neesi viens pats, tad ir vērts uzspēlēt kādu galda spēli. Tas tomēr ir labāk, nekā sēdēt un skatīties "Netflix". Šķiet, tā arī laiks paiet ātrāk un sanāk arī komunicēt ar cilvēkiem."

"Trek-Segafredo" komandu pārstāv arī Emīls Liepiņš, kurš pašlaik atrodas Latvijā. Dzimtenē viņš atgriezies, pirms koronavīruss bija uzņēmis pašreizējos apmērus. 

Komandai bija plānota treniņnometne Granadas provincē Spānijā, taču tā drošības apsvērumu dēļ jau laicīgi tika atcelta. 

"Žirona ir diezgan tukša, visi restorāni ir slēgti, visas publiskie pasākumi ir apstādināti. Ielās šeit nekas daudz nenotiek, kādas mašīnas brauc, pārtikas veikali, aptiekas un beķerejas ir vaļā, bet tas arī viss," pastāstīja Skujiņš. 

Carnikavietis pats vairāk nekā citkārt nodrošinājies ar pārtikas rezervēm, lai tik bieži nebūtu jāapmeklē veikals, kur pastāv varbūtība inficēties ar koronavīrusu. 

"Pārtika man vairāk nekā parasti ledusskapī ir. Tā ir pietiekoši, bet uz veikalu es varu aiziet jebkurā brīdī, tas ir mazāk nekā piecu minūšu gājiena attālumā. Lai nebūtu katru dienu jāapmeklē veikals, pārtika gan ir nedaudz vairāk kā ierasts. Saldētavā man vienmēr kaut kas atrodas. Tādi pārtikas krājumi, kas var ilgāk stāvēt, man vienmēr ir bijuši. Nekāda paniskā pirkšana man nebija," teica Skujiņš. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu