SOK atbilde satrauktajiem sportistiem: Neviens risinājums nebūs ideāls

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Olimpiskie apļi (ilustratīvs attēls)
Olimpiskie apļi (ilustratīvs attēls) Foto: EPA/Scanpix

Neviens risinājums nebūs ideāls, norāda Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), atbildot uz satraukto sportistu kritiku par to, ka 2020. gada Tokijas olimpiskās spēles neplāno pārcelt uz vēlāku laiku, vēsta BBC.

2020. gada Tokijas olimpisko spēļu norise, neskatoties uz koronavīrusa pandēmiju, paredzēta no 24. jūlija līdz 9. augustam.

Olimpiādes organizatori pēdējā laikā vairākkārt likuši noprast, ka gatavošanās sporta forumam turpinās un olimpisko spēļu atcelšana šobrīd netiek apsvērta.

Pasaulē daudzi sportisti pauduši kritiku, ka 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu organizatori riskē ar atlētu un viņu tuvinieku veselību.

"Šī ir ārkārtas situācija, kas ietver ārkārtas risinājumus. SOK apņemas atrast labāko risinājumu, kam būtu pēc iespējas mazāk negatīva ietekme uz sportistiem," vēsta SOK, uzsverot to, ka tai rūp sportistu veselība.

"Neviens risinājums nebūs ideāls šajā situācijā. Tāpēc mēs paļaujamies uz sportistu atbildību un solidaritāti," norāda SOK. 

Sašutumu paudusi Lielbritānijas vieglatlēte Katarīna Džonsone-Tompsone, kura ir 2019. gada pasaules čempione septiņcīņā.

Viņa norāda uz neapskaužamu situāciju, kādā nonākuši daudzi sportisti. Tiek izdarīts spiediens, ka ir jāturpina gatavoties olimpiskajām spēlēm, taču tajā pašā laikā cilvēki koronavīrusa pandēmijas laikā tiek mudināti uzturēties mājās.

"Četrus mēnešus līdz olimpisko spēļu sākumam SOK aicina sportistus turpināt gatavošanos tik labi, cik vien ir atlētu spēkos. Tikmēr varasiestādes aicina cilvēkus pašizolēties mājās, bet stadioni, sporta zāles un citas publiskas vietas tiek slēgtas," norāda 27 gadus vecā vieglatlēte.

"Es jūtu spiedienu turpināt trenēties ierastajā rutīnā, taču tas būtībā ir neiespējami," uzsver Lielbritānijas sportiste.

Sašutumu paudusi arī Grieķijas vieglatlēte Katerina Stefanidi, kura ir 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione un 2017. gada pasaules čempione kārtslēkšanā.

"Šeit nav runa par to, kā būs pēc četriem mēnešiem. Šeit ir runa par to, kā ir šobrīd," atzīmē Stefanidi.

"SOK vēlas, lai riskējam ar savu, ģimenes un visas sabiedrības veselību, turpinot trenēties katru dienu? Jūs pakļaujat mūs briesmām tagad - šodien, nevis pēc četriem mēnešiem," savu viedokli pauž Grieķijas sportiste.

2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs paredzēta vairāk nekā 11 000 sportistu liela delegācija no 206 pasaules valstīm.

Aptuveni 57% no 11 000 sportistu ir jau kvalificējušies Tokijas Olimpiādei. Daudzviet pasaulē atcelti olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri un sacensības.

Pasaulē vairāk nekā 200 000 cilvēku inficējušies ar koronavīrusu. Vairāk nekā 8000 gadījumu beigušies letāli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu