VIDEO ⟩ Bļugers stāsta par sezonu, iemetieniem, "Penguins" mērķiem... (1)

CopyDraugiem X Whatsapp

Koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ pasaules sports uz nenoteiktu laiku ir paralizēts, tostarp Nacionālā hokeja līga (NHL), kur Pitsburgas "Penguins" komandā spēlē Teodors Bļugers. Latvijas valstsvienības uzbrucējs, kurš NHL tuvojas savai 100. spēlei, sarunā ar Valdi Valteru atbildēja uz dažādiem jautājumiem - par šo sezonu, iemetieniem, "Penguins" mērķiem un citām lietām. 

NHL 12.martā uz nenoteiktu laiku pārtrauca sezonu Covid-19 vīrusa straujās izplatības dēļ. Vēlāk Slimību kontroles un profilakses centri (CDC) nāca klajā ar paziņojumu, kas visi masu pasākumi būtu jāatceļ uz vismaz astoņām nedēļām, kas nozīmētu, ka NHL sezonas turpinājums būtu gaidāms vien maija vidū.

"Sākotnēji nekas neliecināja par šādu līgas lēmumu. Aizvadījām maču Ņūdžersijā, bet pēc tam jau devāmies uz Kolumbusu, kur aizvadījām treniņu," par situāciju ASV un NHL stāsta Bļugers. "Pēc treniņa visi aizgājām vakariņās, bet neilgi pēc tam "Twitter" jau lasījām, ka spēle pret "Blue Jackets" notiks bez faniem."

"Vēl dažas stundas vēlāk Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņoja, ka pārtrauks sezonu. Sapratām, ka šādu pašu soli spers arī NHL vadība, jo vairākas komandas aizvada spēles un treniņus tajās pašās arēnās, kur NBA klubi."

Bļugers uzsvēra, ka arī pats un citi spēlētāji pagaidām nav pilnībā informēti par tālāko rīcību. "Pēc visa notikušā lidojām uz mājām [Pitsburgu]. Komandas vadība teica, lai paliekam savās dzīves vietās, bet tālākie norādījumi vēl sekos. Nu jau ir pagājušas vairākas dienas, bet aizvien vēl nezinām kas un kā."

NHL vadība pirms divām dienām pavēstīja, ka spēlētājiem ir atļauts doties mājup, tostarp arī Eiropā dzīvojošajiem, taču Bļugers norādīja, ka situācija nav tik vienkārša.

"Neesmu pārliecināts vai kāds brauks uz Eiropu... NHL aizvien paši nezina vai sezona turpināsies. Ja aizbrauksim uz Eiropu, iespējams, būs problemātiski atgriezties. Domāju, ka lielākā daļa spēlētāju ir palikuši Ziemeļamerikā," pauž Bļugers.

Latvijas izlases uzbrucējs NHL šosezon aizvada savu pirmo pilno sezonu, taču viņš nesteidza to vērtēt kā labāko.

"Nedomāju, ka šī ir mana labākā sezona, jo esmu pieļāvis daudz kļūdu. Šī man ir pirmā pilnā sezona NHL - tas gan ir patīkami," norāda hokejists, kuram pietrūkst vien trīs spēles līdz 100 maču robežai.

Bļugers arī dalījās pārdomās, kāda varētu izskatīties NHL sezonas izskaņa, ja pārtraukumam tiktu likts punkts.

"Domāju, ka komandas noorganizēs 2-3 nedēļu treniņu nometnes, lai dotu laiku spēlētājiem sajust ritmu un atgriezties pilsētās. Nedomāju, ka pārtraukums beigsies tā pēkšņi un rīt jau jāiet spēlēt," norāda uzbrucējs. "Ja fināls būs jūlijā vai augustā, tiem, kas viņa spēlēs, protams, būsi grūti nākamajā sezonā, bet es būtu gatavs spēlēt. Man nav nepieciešama gara vasara."

"Ja man būtu teikšana, ļautu komandām izspēlēt visas 82 spēles un pēc tam vēl "play-off". Tā ir mana nostāja, bet saprotu arī vecākos spēlētājus, kuriem ir ģimenes un citi pienākumi."

Tuvojoties sarunas beigām Bļugers norādīja, ka Pitsburgā ikviens fans gaida uzvaru katrā mačā, bet sezonas mērķis ir tikai viens - Stenlija kauss.

Uzbrucējs šosezon NHL aizvadījis 69 spēles, kurās guvis deviņus vārtus un atdevis 13 rezultatīvas piespēles. Abos rādītājos viņš sasniedzis labāko rezultātu karjerā.

Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka NHL fināls varētu notikt augusta sākumā, bet nākamās sezonas starts būtu tuvāk novembrim.

Trešdien saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta vienam no Otavas "Senators" spēlētājiem, taču viņa vārds aizvien nav atklāts. Šis ir pirmais saslimšanas gadījums NHL.

"Penguins" šosezon 69 spēlēs iekrājusi 86 punktus un Austrumu konferencē ieņem piekto vietu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu