Bahs: Esam apņēmības pilni Tokijas olimpiskās spēles aizvadīt tām paredzētajā laikā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tomass Bahs
Tomass Bahs Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs trešdien vienotā telekonferencē ar visām Eiropas Nacionālajām Olimpiskajām komitejām vēlreiz uzsvēra, ka gatavošanās 2020 gada Tokijas Olimpiskajām spēlēm notiek pēc plāna, neskatoties uz koronavīrusa Covid-19 radītajiem draudiem un ierobežojumiem, vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

"Pēdējo nedēļu laikā esmu ļoti lepns par Olimpiskās kustības saliedētību pasaulē, par mūsu spēku un solidaritāti, un vēlos katram pateikties par sniegto ieguldījumu šajā krīzes situācijā. Pēdējās dienās situācija pasaulē ir strauji attīstījusies un SOK Izpildkomiteja ir uzņēmusies iniciatīvu, nosakot vadlīnijas, pēc kurām tiks pieņemti turpmākie lēmumi attiecībā uz Tokijas Olimpisko spēļu norisi," atklāj SOK prezidents Tomass Bahs.

"Šie ir bezprecedenta izaicinājumi visai pasaulei. Esam apņēmības pilni Tokijas olimpiskās spēles aizvadīt tām paredzētajā laikā. Līdz atklāšanas ceremonijai ir vairāk kā četri mēneši un šobrīd nav nepieciešamības pēc drastiskiem lēmumiem. Jārīkojas atbildīgi un bez spekulācijas," turpina Tomass Bahs.

"Neviens pasaulē precīzi nezin situācijas attīstības virzienu un, kad šī ārkārtas situācija varētu noslēgties. Ekspertu viedokļi atšķiras, taču ikviens no viņiem atzīst, ka pieņemt lēmumu par spēļu pārcelšanu četrus mēnešus pirms spēlēm ir par agru."

SOK ir atbildīga visu Nacionālo Olimpisko komiteju (NOK) priekšā. SOK plānā ir noteikt un izskaidrot principus, pēc kuriem tiks pieņemti turpmākie lēmumi. SOK ir veikusi konsultācijas ar visām vasaras sporta veidu starptautiskajām federācijām un tās šos principus ir akceptējušas, tāpat kā NOK.

SOK ir apņēmusies atbalstīt ikkatru NOK pasaulē šajā grūtajā situācijā, tai pat laikā tiks ievēroti principi, saglabājot vienotību un atrodot godīgus risinājumus visām 206 NOK pasaulē. SOK atklāj, ka netiek izslēgti arī individuāli risināmi gadījumi, kuri tiks izskatīti atsevišķi.

"Esam ļoti labi informēti par reālo situāciju un ierobežojumiem, ar kuriem saskaras sportisti un treneri visā pasaulē, un milzīgs paldies viņiem par saprotošo attieksmi," atzīst Tomass Bahs.

"Situācija valstīs atšķiras un tas mums ir jāņem vērā. Piemērojot principus, darām visu iespējamo, lai palīdzētu Jūsu sportistiem nonākt līdz labākajam, godīgākajam risinājumam šajos apstākļos. Esošā kvalifikācijas sistēma vairs nestrādā kā plānota, tāpēc tā tiek mainīta, piemērojoties objektīvai realitātei. Esam vienojušies par fleksibilitātes piemērošanu un līdz aprīļa beigām jaunā kvalifikācijas sistēma tiks nosūtīta katrai Nacionālajai Olimpiskajai komitejai pasaulē."

Olimpiskā kvalifikācija noslēgsies šā gada 30.jūnijā. Šobrīd Olimpiskajām spēlēm ir kvalificējušies 57% no sportistiem. Valstis var būt drošas par savām izcīnītajām kvotām, jo tās mainītas netiks. SOK gan pieļauj iespēju, ka, nenotiekot kvalifikācijas sacensībām, pārējās ceļazīmes var noteikt pēc federāciju rangiem vai pēc vietām jau aizvadītos kvalifikācijas turnīros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu