Olimpiskā lāpa jau drīzumā ceļos uz Japānu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Tokijas olimpisko spēļu lāpa ceturtdien Panatēnaju stadionā Grieķijā ar tikai dažu cilvēku līdzdalību tika nodota Olimpiādes rīkotāju pārstāvjiem, kuri to drīzumā nogādās Japānā.

Svinīgā ceremonija notika vien ar dažu cilvēku līdzdalību, lai izvairītos no riska inficēties ar Covid-19 vīrusu.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) biedrs Spiross Kapraloss lāpu nodeva Tokijas Olimpiādes rīkotāju pārstāvei Naokai Imoto, kura ar lāpas uguni aizdedzināja laternu, kas drīzumā tiks nogādātā Japānā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka lāpu uz Japānu vedīs olimpiskais džudo čempions Tadahiro Nomurs un trīskārtējā olimpiskā čempione cīņas sportā Saori Josida, taču Covid-19 vīrusa dēļ ir noteikti ceļošanas ierobežojumi, kā rezultātā neviens no sportistiem nevarēja ierasties Grieķijā.

Imoto bija viena no Atlantas Olimpiādes peldētājām Japānas komandā. Tāpat viņa pašlaik strādā Apvienoto Nāciju Organizācijā (UNICEF), kur veic padomnieka funkcijas izglītības projektos.

Olimpiskās lāpas skrējiens, kam Grieķijā starts tika dots ceturtdien, piektdien Spartas pilsētā tika apturēts, jo ielās devās liels interesentu skaits, lai arī iepriekš cilvēki tika aicināti palikt mājās, lai pasargātu sevi no inficēšanās riska ar Covid-19 vīrusu.

Paredzēts, ka lāpa Japānā atgriezīsies 20.martā un savu ceļu turpinās caur 47 prefektūrām. Lāpas stafetes sākums Japānā plānots Fukušimā, kas ir aptuveni 250 kilometru attālumā no Tokijas.

Kopumā lāpas stafete ilgs 121 dienu un Tokijas olimpiskajā stadionā ieradīsies tieši 24.jūlijā uz atklāšanas ceremoniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu