Armands Tripāns: Viens Kaspars Lācis bija ļoti noguris un pārdomu pilns

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Lācis
Kaspars Lācis Foto: Facebook

Pagājušās nedēļas nogalē pāragri šo pasauli pameta "Rīta panorāmas" sporta ziņu moderators un LTV7 raidījuma "Hokeja laukums" vadītājs Kaspars Lācis. Atmiņās par viņu dalījās Armands Tripāns, Edgars Buncis un Lotārs Zariņš.

"Mūs vienoja tas, ka esam vienpaši. Mēs bijām domubiedri un darbaholiķi. Viņš sevi darbā dzina bez robežām, dažkārt tas bija vienīgais, kam saredzēja dzīves baudījumu. Līdz vēlām naktīm veidojot ziņu sižetus rīta ziņām, pēcpusdienā skrienot citos darbos aģentūrām, bet vakarā vēl diskutēja sporta tēmas līdz nakts melnumam," par aizgājušā kolēģa darba spējām sarunā ar portālu "Apollo" izteicās pazīstamais žurnālists Armands Tripāns.

Tripāns atzina, ka svarīga viņa un Kaspara sastrādāšanās sastāvdaļa bijusi tieši humors, kā arī uzsvēra aizgājušā kolēģa neapšaubāmo harismu.

"Mums izteikti vajadzēja vienam par otru smieties. Par darba kļūdām, par dzīves ironijām un citu situācijām. Humors bija viņa vizītkarte, tā atvēra cilvēku sirdis. Bet viennozīmīgi, perfektā frizūra un tas šķelmīgais smaids sievietēm grozīja veselo saprātu. Viņš mācēja sarunāties, mierīgi un dziļdomīgi - pilnīgs pretstats manam raksturam.

Kā saka - mēs spēlējām ar acīm ciet laukumā. Zinājām, ko un kā otrs darīs. Viņš mīlēja hokeju un redzēja, kā to veidot Latvijā labāku. Man žēl, ka viņš nepiepildīja mērķus, kuri viņam bija sirdī par šo spēli. Viņš redzēja procesus tieši un skaidri - viņam bija zināšanas, kuru daudziem šajā sporta veidā nav. Tas bija mūsu lēmums radīt "Hokeja laukumu" - raidījumu ar izpratni par hokeju. Dziļu, izprastu saturu ikvienam par hokeja vēsturi, šodienu un procesiem," pastāstīja Tripāns.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Armands Tripāns (@armandstripans) on

"Viņš izdarīja to, no kā tik ļoti kautrējās - viņš kļuva par Labāko hokeja žurnālistu Latvijā 2019. Mēs skrējām paši ar kameru pa visu Latviju  - tikai idejas vārdā," sacīja žurnālists.

Nobeigumā žurnālists un sporta TV personība nāca klajā ar dziļdomīgiem vārdiem:

"Šis viss bija par vienu Kasparu, to otru viņš nerādīja citiem. Tas otrs - bija ļoti noguris un pārdomu pilns."

Piemiņas vārdus sarunā ar "Apollo" aizgājušajam draugam un kolēģim veltīja arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) sporta direktors Edgars Buncis.

"Tas bija un ir šoks! Neaptverami! Kaspars bija lielisks kolēģis un draugs. Pragmatisks, mūsdienīgs un radošs skatījums uz lietām, sporta jautājumos erudīts un zinošs. Viņa profesionālais veikums bija viens no labākajiem sporta nozarē - īpaši jāatzīmē grafikas, video montāžas un idejas! Ar Kaspara idejām sākām gatavošanos arī 2021. gadam... Ļoti, ļoti bēdīgi," skumjas neslēpa Buncis. 

Aizgājušā žurnālista radošumu uzsvēris arī Latvijas hokeja apskatnieks Lotārs Zariņš.

"Novērtēju viņa ieguldīto darbu žurnālistikā, it īpaši hokeja attīstībā. Raidījums "Hokeja laukums" jau visiem zināms, bet svarīgi, ka viņš daudz ieguldīja arī LHF vizuālajā attīstībā. Viņu vienmēr varēs atcerēties kā solīdu personu, bez žaketes viņu netiku redzējis."

Lācis raidījuma "Rīta Panorāma" komandai pievienojās 2014. gada vasaras sākumā.

Savulaik Kaspars spēlēja hokeju amatieru līgā, pirms darba LTV piecas sezonas darbojās hokeja klubā "Dinamo Rīga".

Viņa raidījums "Hokeja laukums" bija iemīļots hokeja fanu vidū, un 2019. gada oktobrī tam tika atklāta otrā sezona.

CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu