Cibuļskis: Man šķiet, ka profesionālās komandās tā nedara... (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Cibuļskis
Oskars Cibuļskis Foto: www.mountfieldhk.cz

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Cibuļskis sarunā ar TVNET neslēpa vilšanos, ka Čehijas augstākās līgas hokeja klubs Hradeckrālovas "Mountfield" naudas taupības nolūkos pārtraucis sadarbību, jo koronavīrusa uzliesmoja dēļ sezona noslēdzās priekšlaicīgi.

Patlaban 31 gadu vecais Cibuļskis aizvadīja trešo sezonu "Mountfield" komandas sastāvā. Čehijas čempionāta pamatturnīrā Latvijas hokeja aizsargs šosezon 39 mačos guva 1 vārtus un veica 10 rezultatīvas piespēles.

Cibuļskis arī palīdzēja "Mountfield" komandai iekļūt Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas finālā, kur gan tika piedzīvots zaudējums pret Zviedrijas klubu Gēteborgas "Frolunda Indians".

12.martā Čehijas čempionāts koronavīrusa dēļ tika pārtraukts. "Mountfield" drīz pēc tam lauza līgumu ar pieciem spēlētājiem, tostarp arī ar Cibuļski. Līgumi tika lauzti ar hokejistiem, kuriem nebija kontrakts uz nākamo sezonu.

"Mountfield" pēdējo spēli, pirms tika pārtraukta sezona, aizvadīja 10.martā. Cibuļskim izdevās laikus atgriezties Latvijā, pirms varasiestādes pieņēma lēmumu aizliegt robežu šķērsošanu.

"Izdevās laicīgi sarunāt ar komandu, lai palaiž mani vaļā un varu braukt mājās. Atgriezos tieši dienu pirms aizslēdza robežas," sarunā ar TVNET pastāstīja Cibuļskis.

"No sākuma atlidoju mājās, bet pēc tam vēl ar mašīnu braucu uz Čehiju pakaļ savām mantām. Tajā pašā dienā braucu atpakaļ. Sanāca liela braukāšana," sacīja Latvijas hokejists.

Cibuļskim ģimene jau bija Rīgā, tāpēc lielā braukāšana sanāca viņam vienam pašam. Uzturoties vēl Čehijā, cilvēku satraukums par koronavīrusa uzliesmojumu nebija novērojams.

"Panika nebija vispār. Nebija nojauta, ka kaut kas tāds notiks. Piemēram, ka slēgs robežas," teica Cibuļskis.

"Ar kluba vadību sākām sarunas, jo parādījās ziņas, ka slēgs robežas. "Play-off" nospēlējām pirmo kārtu un paziņoja, ka līga tiek slēgta. Braucām mājās."

Oskars Cibuļskis
Oskars Cibuļskis Foto: mountfieldhk.cz

Čehijas čempionāta pamatturnīrā "Mountfield" ar 71 punktu 52 mačos ieguva 8. vietu starp 14 komandām. Cibuļskis norādīja, ka vienīgais iemesls, kāpēc klubs ar viņu lauza līgumu, bija naudas taupīšanas nolūks.

"Tas bija tikai un vienīgi samaksas jautājums, jo sezona neturpinās. Šobrīd tiek darīts viss, lai algu izmaksātu. Runājam arī ar advokātiem. Ir daudzi citi spēlētāji, arī citās komandās, kuriem ir līdzīga situācija," teica Cibuļskis.

"Kaut kā šī problēma jārisina. No kluba puses tas ir ļoti nesolīdi, bet tas lai paliek uz viņu sirdsapziņas. Man šķiet, ka profesionālās komandās tā nedara."

Laužot līgumu, klubs Cibuļskim neizmaksā pusotra mēneša algu. Latvijas hokejists gan negrasās to tā atstāt.

"Pusotrs mēnesis netika izmaksāts. Jārunā, jācīnās - nevar to tā atstāt." 

Cibuļskis esot jau runājis ar citiem Latvijas hokejistiem, kuri varētu nokļūt līdzīgā situācijā.

"Arī citiem varētu būt līdzīga situācija. Vai kādam jau tā ir - to es nezinu. Gan jau kāds cits, kuram arī būs šāda situācija, pats par to pastāstīs."

Iebildumus par šo situāciju paudusi Čehijas hokeja spēlētāju asociācija (CAIHP).

"Klubam teorētiski ir tādas tiesības, ņemot vērā līgumu. Taču esam jau sākuši runāt ar spēlētāju asociāciju, lai noskaidrotu, kādas ir mūsu iespējas," teica Cibuļskis.

"Var jau saprast kluba pozīciju, jo komanda šajā situācijā mēģina ieekonomēt naudu."

Lauris Dārziņš un Oskars Cibuļskis
Lauris Dārziņš un Oskars Cibuļskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagaidām nav pieņemts vēl oficiāls lēmums, taču šogad pasaules čempionāts hokejā, visticamāk, nenotiks. Turnīra norise paredzēta Šveicē.

Cibuļskis pērn Slovākijā pasaules čempionātā Latvijas izlases sastāvā 7 mačos guva 1 vārtus un veica 4 rezultatīvas piespēles.

"Skaidrs, ka gribas spēlēt pasaules čempionātā. Tomēr cilvēku veselība ir pats svarīgākais. Droši vien, ka pareizais lēmums būtu turnīru atcelt," domā Cibuļskis.

Hokeja aizsargs atzīmē, ka viens no 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem paredzēts "Arēnā Rīga" augusta beigās.

Latvijas izlasei jātiekas ar Franciju, Itāliju un Ungāriju. Ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm izcīnīs grupas uzvarētāja.

"Latvijas izlasei priekšā ir olimpiskā kvalifikācija, komandai būs jāgatavojas šim turnīram," atzīmē Cibuļskis.

"Jācer, ka slimība ātri atkāpsies, un varēsim vasarā gatavoties olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram."

Šobrīd gan Cibuļskis atrodas paškarantīnā, jo vēl nesen viņš bija ārpus Latvijas.

"Tā kā es lidoju, kā arī brauc ar mašīnu cauri Čehijai, Polijai un Lietuvai, tagad 14 dienas sēžu mājās karantīnā. Kā godīgi cilvēki ievērojam noteikumus."

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu