SOK prezidents joprojām uzstāj uz Tokijas spēļu norisi plānotajā laikā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
SOK prezidents Tomass Bahs.
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: AFP / Scanpix

Aizvien pieaugošas kritikas apstākļos Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs sestdien sportistu labad aizstāvēja plānu šīs vasaras Tokijas olimpiskās spēles aizvadīt paredzētajā laikā par spīti koronavīrusa uzliesmojumam.

Ar katru dienu arvien pieaug sportistu un amatpersonu spiediens uz SOK atlikt spēles, kas paredzētas šovasar no 24.jūlija līdz 9.augustam.

Problēmas radušās arī Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) darbībā, fiksējot dopinga pārkāpumus, taču piektdien WADA pieņemtās jaunās vadlīnijas vismaz daļēji ir atrisinājušas mēģinājumu "tīrajiem" atlētiem būt vienādās starta pozīcijās ar tiem, kuri blēdās ar dopinga palīdzību.

"Atcelšana iznīcinātu 206 nacionālo olimpisko komiteju un SOK bēgļu komandas 11 000 sportistu olimpisko sapni," savu viedokli vācu radio SWR pamatoja Bahs. "Tāda atcelšana būtu visnetaisnīgākais risinājums."

Bahs arī sacīja, ka to sarežģītības dēļ "jūs nevarat atlikt olimpiskās spēles kā, piemēram, futbola spēli nākamajā sestdienā," un uzstāja, ka jebkuram lēmumam bija nepieciešama uzticama un skaidra informācija.

Bahs uzstāj, ka lēmuma pieņemšanai ir pāragri, taču arī viņš ir apliecinājis "New York Times", ka tiek "apsvērti dažādi scenāriji", kuru starpā nav nav pilnīgas spēļu atcelšanas.

Pagaidām nesteidzīgu pozīciju ietur arī ASV Olimpiskā un paralimpiskā komiteja (USOPC).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu