Bijušais barjersprinteris Olijars emocionāli raksturojis šībrīža situāciju pasaules sportā (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/AFI

Emocionālās pārdomās par šobrīd visā pasaulē apturēto sporta industriju dalījies bijušais 110 metru barjerskrējējs un Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās kandidējošais Staņislavs Olijars, kurš tās publicējis sociālās saziņas vietnē "Facebook".

Olijars joprojām ir Latvijas labākais barjersprinteris pēc valsts neatkarības atjaunošanas, bet pēdējos gados strādājis par fiziskās sagatavotības treneri dažādās futbola un telpu futbola komandās.

Bijušais sportists nereti izcēlies ar spilgtiem izteicieniem presē, bet svētdien "Facebook" publicējis emocionālu ierakstu saistībā ar koronavīrusa pandēmijas dēļ visā pasaulē apturēto profesionālā sporta industriju.

Šis ieraksts gan jāvērtē kontekstā ar to, ka Olijars kandidē jūnijā gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, pārstāvot "Gods kalpot Rīgai" sarakstu.

"Šis absurduma teātris nu ir apstājies. Un izrādās, ka neviens nav nomiris, neredzējis nesenāko Čempionu līgas spēli vai pasaules čempionātu vieglatlētikā telpās. Kurā virzienā vērsta mūsu uzmanība, tur arī virzās dzīve. Ja tas viss turpināsies vēl pāris mēnešus, tad domāju, ka cilvēki aizmirsīs par sekošanu saviem elkiem," paudis Olijars.

"[..] Tagad pēkšņi svarīgs izrādījies to cilvēku darbs, kurus līdz šim šī izklaidējošā ballīte uzskatīja par neveiksminiekiem. Tie ir cilvēki, kas tiešām kaut ko ikdienā rada. Praktiski vai intelektuāli. [..] Arī es reiz domāju, ka daru ko prestižu un nozīmīgu, nesu valsts vārdu pasaulē un tamlīdzīgas blēņas. Ceru, ka šodienas situācija atvērs acis lielo algu maksātājiem, kā arī tiem, kas tās pieprasa."

Sportista karjeras laikā Olijars vislielāko ažiotāžu sacēla ar savu publisko skaidrojumu par nestartēšanu Pekinas olimpiskajās spēlēs, uz kurām devās, bet neizgāja uz starta savainojuma dēļ.

Toreiz viņš kritiķus aicināja pamēģināt "iedurt sev dibenā dakšiņu" un tad doties uz starta.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu