Ankipāns: Rīgas "Dinamo" jaunajam trenerim labi jāpārzina Krievijas tirgus

CopyDraugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Pirmajos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) gados Latvijas labākie jaunie spēlētāji nonāca Rīgas "Dinamo", nevis aizbrauca prom no Latvijas, intervijā laikrakstam "Segodna" otrdien atšķirības komandas komplektācijā gadu gaitā skaidro "Dinamo" komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Marta sākumā Rīgas "Dinamo" paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar galveno treneri Ģirtu Ankipānu un viņa asistentiem. Tajā pašā laikā vēl pirmdien sarunā ar portālu "championat.com" kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis pauda, ka galvenais treneris līdz līguma termiņa beigām joprojām ir Ankipāns, kuram par to tiek maksāta alga.

Pēdējos sešos gados "Dinamo" nav izdevies iekļūt izslēgšanas spēlēs jeb Gagarina kausa izcīņā. Sarunā ar laikrakstu "Segodna" Ankipāns atgādina, ka komandas komplektācijas principi komandā kopš līgas sākumiem ir mainījušies.

"Komandas kodolu veidoja Latvijas izlases spēlētāji. Jaunie hokejisti - Kristaps Sotnieks, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Krišjānis Rēdlihs - jau bija izgājuši labu hokeja skolu. Agrāk visa jaunatne iekļāvās "Dinamo". Tagad jaunie brauc uz Ziemeļameriku vai Eiropu - tā izlemj viņu vecāki. Kas paliek, tas arī nonāk "Dinamo", bet tie nav paši spēcīgākie hokejisti."

Tāpat pirmajos gados komandu papildināja spēcīgi ārzemnieki, piemēram, divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Marks Hartigans.

Šosezon klubs ilgi cerēja uz vārtsargu duetu - Timurs Beļalovs un Kristers Gudļevskis, beigās ne tajā vienkāršākajā ceļā tiekot pie Aleksandra Salāka. Ankipāns stāsta, ka ar pāris krievu spēlētāju un aizsarga Oskara Bārtuļa iesaistīšanos komanda sāka demonstrēt acij tīkamu hokeju, taču tad no ierindas traumu dēļ izkrita pieci aizsargi un abi vārtsargi. No otras puses tas deva lielisku iespēju jaunajiem hokejistiem, ko vislabāk izmantoja vārtsargs Jānis Voris.

"Ļoti grūti ir vākt katrai jaunai spēlei jaunu komandu apstākļos, kad pirmajā vietā ir komandas saspēlētība, kad katru reizi ir jākompensē no ierindas izkritušie hokejisti. Spēlētāji, kuri guva traumas, bija cita ranga hokejisti nekā tie, kas nāca vietā. Un tas varēja turpināties mūžīgi," par apstākļiem, kad pretinieku meistarībai pretī varēja likt tikai saskaņotu komandas darbu, saka treneris.

"Bija spēles, kad jau nolaidās rokas, taču nākamajā mačā hokejisti gāja laukumā un cīnījās."

Treneris stāsta, ka noskaņot komandu viņam izdevās jebkādā sastāvā, taču ne vienmēr ar to pietika uzvarai, un tādos brīžos viņš redzēja spēlētāju sejās rūgtumu, taču jau nākamajā rītā visi bija ierindā treniņā un aizvadīja to ar pilnu atdevi.

"Ir jāsaprot, ka KHL ir ļoti augstas klases hokejs," par iespējamo pēcteci "Dinamo" galvenā trenera amatā saka Ankipāns. "Tāpēc tam ir jābūt pieredzējušam trenerim, kurš labi pārzina Krievijas tirgu. Vēlams, ka tas būtu kāds no Latvijas treneriem."

Kluba trenera meklējumos pierakstos ir arī Latvijas speciālisti Pēteris Skudra, Leonīds Tambijevs un Valērijs Kuļibaba. Pirmdien vēlāk gan portāls "championat.com", vēstīja ka Tambijevs kļūs par KHL kluba Vladivostokas "Admiral" galveno treneri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu