Infantino līdzīgi redz futbola reformu koronavīrusa apstākļos

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Džanni Infantino
Džanni Infantino Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantino koronavīrusa pandēmijas ietekmē pirmdien izteicās par labu futbola notikumu kalendāram ar mazāk, taču interesantākiem notikumiem.

Itāļu izcelsmes šveicietis Infantino pirmdien mudināja futbola federācijas un līgas ievērot valdību un Pasaules Veselības organizācijas ieteikumus, saucot par varoņiem ārstus un medmāsas, kas riskē ar savu dzīvību, ārstējot inficētus cilvēkus.

"Vispirms veselība, tad pārējais," Infantino, kuram pirmdien apritēja 50 gadi, teica Itālijas dienas laikrakstam "La Gazzetta dello Sport". "Un pārējiem, tai skaitā ierēdņiem, jācer uz labāko un jāgatavojas sliktākajam. Bez panikas. Mēs spēlēsim atkal, kad mēs to varēsim darīt, neapdraudot neviena veselību."

Infantino sarunā ar laikrakstu pieminēja arī nepieciešamību harmonizēt starptautisko un vietējo spēļu  kalendāru. Tāpat viņš pieminēja futbolistu līgumus, kas jāapspriež, jo līgu sezonas, domājams, vilksies ilgāk par tām pašlaik atvēlētajiem rāmjiem.

FIFA vadītājs dalījās ar pārdomām arī par koronavīrusa krīzes iespējamo ilgtermiņa ietekmi.

"Mēs, iespējams, varētu reformēt futbolu, sperot soli atpakaļ - ar dažādiem formātiem un mazāku skaitu pasākumu, taču interesantākiem. Tā nav zinātniskā fantastika," viņš teica, aicinot diskutēt par to tagad.

Infantino ieņem FIFA prezidenta amatu kopš 2016.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu