Rihards Bukarts: Jau pirms vakariņām pateicu Gudļevskim, ka sezona ir beigusies

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts bija pirmais, kurš kolēģim Kristeram Gudļevskim Vācijā paziņoja, ka vietējais čempionāts ir noslēdzies koronavīrusa izraisītās krīzes dēļ, spēlētājs pastāstīja sarunā ar TVNET.

Gan Bukarts, gan Gudļevskis aizvadītajā sezonā spēlēja Vācijas augstākajā hokeja līgā (DEL). Tas bija viens no pirmajiem turnīriem Eiropā, kura izspēli Covid-19 straujās izplatības dēļ atcēla pavisam.

DEL čempionāta norisi pārtrauca jau 10. martā, bet čempions netika noteikts.

"Uzrakstīju Gudim, ka sezona ir beigusies. Viņš atbildēja, ka vēl vakarā gaidāmas komandas vakariņas, kur informēs par jaunumiem. Teicu, ka pasaku jau pirms vakariņām - viss ir beidzies. Viņš bija nelielā šokā," situāciju atcerējās Bukarts.

Uzbrucējam esot žēl, ka sezona tikusi pārtraukta tieši pirms izšķirošajiem notikumiem izslēgšanas cīņās. Tās viņam allaž esot parocīgas, jo miniturnīri ir parocīgi Bukarta spēles stilam.

"Problēma ir tā, ka man katru gadu jāiejūtas citā komandā. Tāpēc nākamos līgumus noteikti vēlos parakstīt uz ilgāku laiku. Kopumā ļoti labi pildīju sev uzticēto lomu. 10 gūtie vārti ir labs rādītājs. Spēlēju trešajā maiņā, jutos labi."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You feel what I feel?!? #playoff2020

A post shared by RIHARDS BUKARTS (@buky10) on

Pēc pamatturnīra rezultātiem, vietas nākamās sezonas Čempionu līgas turnīrā nopelnīja regulārā čempionāta uzvarētāja Minhenes "Red Bull", kā arī Manheimas "Adler", Štraubingas "Tigers" un Berlīnes "Eisbaren" komandas.

Deviņus punktus aiz pirmā četrinieka palika Bukarta pārstāvētā Diseldorfas EG, kas ieņēma piekto vietu, bet punkts mazāk un sestā pozīcija bija Gudļevskim un Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandai. Abas latviešu vienības bija nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā.

Diseldorfas komanda vēl pagaidām esot neziņā par savu nākotni, jo krīzes laikā daudzi sponsori atteikušies finansiāli atbalstīt klubu. 

"Daudzām komandām Vācijas līgā ir problēmas ar finansēm. Diseldorfas budžets ir aptuveni astoņi miljoni eiro. Septiņus komanda iegūst no biļešu tirdzniecības, bet vienu miljonu dod sponsori," sacīja Bukarts.

24 gadus vecais Bukarts šosezon piedalījās 48 DEL mačos, kuros guva desmit vārtus, veica deviņas rezultatīvas piespēles un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Sarunas laikā pārrunājām arī citu Latvijas hokejistu paveikto aizvadītajā sezonā, pavasari bez pasaules čempionāta un izlases treniņiem, kā arī Riharda retro auto.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu