Pelē atklāj, kurš pēc viņa domām ir labāks futbolists - Ronaldu vai Mesi (101)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu un Lionels Mesi
Krištianu Ronaldu un Lionels Mesi Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlijas futbola leģenda Pelē atklājis, kurš pēc viņa domām ir labāks futbolists - portugālis Krištianu Ronaldu vai argentīnietis Lionels Mesi.

Pēdējo 12 gadu laikā 11 reizes pasaules labākā futbolista balvu "Ballon d'Or" jeb "Zelta bumbu" viens no šiem diviem futbolistiem - Ronaldu ir piecas trofejas, Mesi sešas.

Jau vairāk nekā 10 gadus sabiedrībā nav vienprātības, kurš ir šīs paaudzes labākais futbolists - patlaban 35 gadus vecais Ronaldu vai šobrīd 32 gadus vecais Mesi. 

79 gadus vecais Pelē, kuru daudzi uzskata par visu laiku labāko futbolistu pasaulē, intervijā "YouTube' kanālā "Pilhado" atzinis, ka viņš Ronaldu uzskata par labāku futbolistu nekā Mesi.

"Domāju, ka šobrīd Krištianu Ronaldu ir visstabilākais spēlētājs, bet par Mesi nedrīkst aizmirst," sacīja Pelē, kurš ir vienīgais futbolists, kuram trīsreiz izdevies uzvarēt Pasaules kausā.

Pelē arī atzina, ka viņš sevi uzskata par visu laiku labāko futbolistu. Vai viņš ir labāks par Mesi un Ronaldu?

"Tas ir sarežģīts jautājums, kas man uzdots neskaitāmi daudz reižu. Mēs nedrīkstam aizmirst arī Ziku un Ronaldinju," teica Pelē.

"Cilvēki vienmēr runā arī par tādiem eiropiešiem kā Francs Bekenbauers (Vācija) un Johans Kruifs (Nīderlande)," piebilda brazīlietis.

"Domāju, ka es biju labāks par viņiem visiem. Ir tikai viens Pelē. Neviens nebūs tāds kā es," pauda Pelē.

Brazīlijas izlasē Pelē sāka spēlēt jau 16 gadu vecumā. Viņš ir izlases visu laiku labākais vārtu guvējs ar 77 precīziem sitieniem 92 spēlēs.

Pelē palīdzēja Brazīlijas valstsvienībai triumfēt Pasaules kausa izcīņā 1958., 1962. un 1970. gadā.

Komentāri (101)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu