LFF prezidenta amata kandidāts Ļašenko: Esmu iemācījies kontrolēt savas emocijas (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Vadims Ļašenko.
Vadims Ļašenko. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāts Vadims Ļašenko kopš 2018. gada vēlēšanām ir iemācījies savaldīt savas emocijas, uzskatot sevi par piemērotu augstajam amatam, viņš sacīja sarunā ar TVNET.

Pašreizējais Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents trešdien iesniedza visus nepieciešamos dokumentus, lai aprīlī gaidāmajās LFF vēlēšanās kandidētu uz šīs organizācijas vadītāja amatu.

LTFA mājaslapā publicētajā ziņojumā Ļašenko pauda, ka vairāk nekā 100 LFF biedru ir ar savu parakstu izteikuši viņam atbalstu gaidāmajās vēlēšanās.

Ļašenko uz TVNET jautājumiem izvēlējās atbildēt rakstiski e-pastā, neslēpjot, ka par atbildēm medijos konsultējas ar savu preses sekretāru.

Uz jautājumu par mācībām, ko ieguvis 2018. gada priekšvēlēšanu laikā un vēlēšanās, viņš atbildēja, ka tā bija vērtīga pieredze.

"Toreiz vēlēšanās zaudēju tikai ar dažu balsu pārsvaru, un svaru kausi varēja nosvērties arī otrādi. [..] Varbūt pirms diviem gadiem daudziem balsotājiem vēl nebiju tik labi pazīstams? Pēdējos gados turpināju aktīvi strādāt futbolā un organizēt dažādus pasākumus, kas palīdzēja iepazīt mani. Futbola sabiedrība redz, ka esmu futbola cilvēks," pauda Ļašenko.

2018. gada priekšvēlēšanu cīņās ar Kasparu Gorkšu LTFA vadītājs izmantoja ekspresīvu taktiku, ko pārsvarā balstīja skaļi apgalvojumi, kas gan vēlāk ar faktiem pierādīti netika. Ļašenko nepiekrīt, ka pirms diviem gadiem izmantoja uzbrūkošu taktiku.

"Negribētos piekrist, ka toreiz biju izvēlējies kaut kādu konkrētu stratēģiju. Iespējams, ka kādā publiskā komentārā pārāk emocionāli izteicu savas domas par to, kādam cilvēkam būtu jāvada tik nozīmīga organizācija kā LFF. Tagad esmu iemācījies labāk kontrolēt savas emocijas, esmu kļuvis nosvērtāks."

Šobrīd notiekot Ļašenko darbības programmas izstrāde. Savas komandas dalībniekus viņš pagaidām paturējis noslēpumā.

Ļašenko kopš 2014. gada ir LTFA prezidents. Viņš uz LFF vadītāja krēslu kandidēja arī 2018. gada aprīlī, kad vēlēšanās uzvarēja Kaspars Gorkšs.

LFF kongress paredzēts 24. aprīlī, bet, visticamāk, tiks pārcelts uz gada otro pusi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu