ESPN apskatnieks: krūzerveitā varbūt tikai Briedis ir zvaigzne

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Ziemeļamerikas prestižā medija ESPN boksa apskatnieks Dens Rafaels uzskata, ka krūzerveitā (cruiserweight) jeb pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) trūkst zvaigžņu. Viņaprāt, uz šādu statusu varbūt var pretendēt vienīgi Mairis Briedis.

Rafaels uzskata, ka krūzerveitā visā vēsturē bijuši tikai trīs spilgti bokseri - karjeru noslēgušie amerikānis Evanders Holifīlds un brits Deivids Hejs, kā arī ukrainis Oleksandrs Usiks, kurš tagad pārgājis uz smagsvariem.

"Godīgi sakot, krūzerveitā trūkst zvaigžņu. Visā vēsturē ir bijušas vien dažas zvaigznes. Izņēmums ir Holifīlds, varbūt arī Hejs un Usiks. Kopš Usiks ir pārgājis uz smagsvariem, krūzerveitā trūkst cīņu, kas noteikti ir jāredz."

ESPN apskatnieks domā, ka Latvijas bokseris Mairis Briedis šobrīd ir vienīgais pirmā smagā svara kategorijā, kuru varētu uzskatīt par zvaigzni. Viņš gan norāda, ka Briedis ir populārs vienīgi dzimtenē Latvijā.

"Briedis būtībā ir vienīgais, taču tikai Latvijā, kur viņš ir superzvaigzne un liels biļešu pārdevējs," savā publikācijā raksta Rafaels.

Briedim nākamā cīņa paredzēta Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas finālā 16. maijā "Arēnā Rīga". Ja cīņu nepārcels uz vēlāku laiku, Latvijas bokserim maija vidū pretī stāsies Juniels Dortikoss no Kubas.

ESPN apskatnieks atzīmē, ka Briedis un Dortikoss ir divi vadošie bokseri pirmā smagā svara kategorijā. Šī dueļa uzvarētājs apliecinās sevi kā šobrīd labāko bokseri krūzerveita divīzijā.

Rafaels uzskata, ka svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem pasaulē 3. numurs ir Ilunga Makabu no Kongo. Viņam būtu jāstājas pretī Brieža un Dortikosa dueļa uzvarētājam. Rafaels domā, ka tas gan ir maz ticams scenārijs.

32 gadus vecais Makabu karjerā izcīnījis 27 uzvaras (24 nokauti) un piedzīvojis 2 zaudējumus - profesionāla boksera pašā pirmajā cīņā, kā arī 2016. gadā duelī pret pazīstamo Toniju Beljū no Lielbritānijas.

Par pirmā smagā svara kategorijas "melno zirdziņu" jeb iespējamo pārsteigumu ESPN apskatnieks uzskata Lorensu Okoliju no Lielbritānijas. Viņš karjerā ir nepārspēts, izcīnot 14 uzvaras 14 dueļos.

"Viņš varētu sacelt troksni tuvākajos gados. Viņš ir augumā liels (aptuveni 1,96 metri) un viņam ir tikai 27 gadi. Viņš nav pats interesantākais cīkstonis divīzijā, taču viņš progresē," raksta Rafaels.

Visticamāk, nākamo cīņu Okolijs aizvadīs pret 33 gadus veco Polijas bokseri Kšištofu Glovacki, kura kontā ir 31 uzvara (19 nokauti) un 2 zaudējumi - pret Briedi un Usiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu