Vācijā elites futbolisti piekrīt algu samazinājumam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Minhenes "Bayern" un Dortmundes "Borussia"
Minhenes "Bayern" un Dortmundes "Borussia" Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas slaveno futbola klubu Minhenes "Bayern" un Dortmundes "Borussia" spēlētāji un direktori koronavīrusa izraisītas krīzes dēļ piekrituši algu samazinājumam, vēsta BBC.

Abu komandu pārstāvji pieņēmuši šādu lēmumu, lai palīdzētu finansiāli nodrošināt citus kluba darbiniekus laikā, kad koronavīrusa uzliesmojuma dēļ spēles nenotiek.

"Bayern" futbolisti piekrituši algas samazinājumam 20% apmērā, bet "Borussia" spēlētāji "atteikušies no daļas algas", konkrētu apmēru gan nenosaucot.

Vācijas bundeslīgā spēles nenotiek kopš 8. marta. "Bayern" pēc 25 spēļu kārtām ir čempionāta līdere ar 55 punktiem, bet "Borussia" ir tuvākā sekotāja ar 51 punktu.

Drosmīgu soli spēruši Berlīnes "Union" futbolisti, kuri piekrituši pilnībā nesaņemt algu "šajā neierastajā situācijā." Nav gan norādīts periods, cik ilgi viņi iztiks bez atalgojuma.

Berlīnes klubs ieņem 11. vietu starp 18 komandām Vācijas bundeslīgas turnīra tabulā pēc 25 spēļu kārtām, kad sezona tika apturēta koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Vācijā ar koronavīrusu inficējušies vairāk nekā 37 000 cilvēku, no tiem mazliet vairāk par 200 cilvēku zaudējuši dzīvību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu