Pasečņiks: Neesmu gatavs beigt sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks.
Anžejs Pasečņiks. Foto: Washington Wizards/Facebook

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks labprāt turpinātu sezonu, intervijā podkāstam "Basketstudija 2+1" atzīmēja latviešu basketbolists.

Līgas komisārs Edams Silvers pārtrauca spēles 11.martā pēc tam, kad Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram tika konstatēts koronavīruss. Arēnas ir slēgtas uz nenoteiktu laiku pat treniņiem, un nav skaidrs, kad un vai NBA sezona atsāksies.

Kā stāstīja Pasečņiks, viņa ikdiena mājas režīmā paiet diezgan garlaicīgi. "Guļu līdz kādiem plkst.10-11, lai padarītu dienu nedaudz īsāku. Mums ir speciāla mobilā tālruņa lietotne, kurā ir saraksts ar treniņiem katrai dienai. To izpildīšana prasa aptuveni 40 minūtes līdz stundai, bet pārējā atlikusī diena tāpat jāpavada mājās. Nav aizliegts pārvietoties, taču tas nav ieteicams. Amerikāņi var atgriezties mājās ar lidojumiem, kurus komandas palīdz noorganizēt. Mēs, eiropieši, esam ieslodzīti mājās un nevaram nekur doties," stāstīja basketbolists.

Viņaprāt, ideālais variants būtu sezonu turpināt kaut kad vasarā. "Labprāt pabeigtu sezonu vienalga kad un nākamo sāktu vēlāk. Galvenais, lai ir droši gan skatītājiem, gan spēlētājiem. Neesmu gatavs beigt sezonu. Man sezona sākās tikai novembrī un neesmu izspēlējies. Nepietiek," skaidroja Pasečņiks.

"Wizards" komandas basketbolisti bija vieni no pirmajiem, kuriem tika rekomendēts ievietoties pašizolācijā. Tiesa, kolektīvas pārbaudes netika veiktas.

"Vienīgais veids veikt testu bija, braucot uz slimnīcu. Ja mēs brauktu uz slimnīcu, būtu lielāks risks saķert vīrusu nekā tad, ja paliktu mājās. Ja pilnīgi neko nejūti, labāk sēdēt mājās un netestēties," atzina Pasečņiks.

Starpsezonā Pasečņiks strādāja kopā ar fiziskās sagatavotības treneri Ivo Erdmani, ieliekot labus pamatus šai sezonai.

"Strādāšu katru vasaru, netaisos apstāties. Varbūt vasara jau sāksies pēc nedēļas, varbūt pateiks, ka jūnijā jāspēlē. Zinu tikpat daudz, cik tie, kuri lasa tviteri. Šobrīd kaut ko ļoti grūti saplānot. Noteikti, ka strādāšu kopā ar Ivo. Šitā mājās sēdēšana baigo kaifu nedod," par dīkstāvi stāstīja Pasečņiks.

Viņš pieļauj iespēju, ka jau vasarā būtu noslēdzis līgumu ar "Wizards", ja vien pirms treniņnometnes nebūtu guvis traumu. 

"Komanda bija ieinteresēta un nesūtīja mani mājās, palīdzot izārstēt kāju. Pateicoties komandas uzticībai, man bija enerģija visu darīt, un pēc pāris mēnešiem saņēmu izsaukumu," teica Pasečņiks.

Viņš savā debijas sezonā laukumā devies 24 spēlēs, kurās izpildījis divus tālmetienus, abiem nesasniedzot savu mērķi. Pasečņiks gan strādā pie sava metiena no perimetra.

"Kad biju jaunāks, metu daudz. Lai gan procents nav bijis labs, treniņos labi izpildu tālmetienus. Lai šeit noturētos, jāparāda sevi vairākās spēles komponentēs un tas, ka varu iekustināt komandu. Kad būšu šeit nostiprinājies un jutīšu, ka varu atļauties darīt pārējo, tad likšu klāt trīspunktniekus. Paliekot vecākam, būšu lēnāks, tāpēc metiens būs vajadzīgs. Tādēļ visus šos gadus esmu strādājis pie metiena, un nākotnē tas noderēs," skaidroja Pasečņiks.

No NBA centra spēlētājiem viņu pārsteidzis tikai Filadelfijas "76ers" basketbolists Žoels Embīds ar saviem fiziskajiem dotumiem. 

"Neteiktu, ka starp Eiropu un NBA ir liela atšķirība. Visos Eirolīgas vadošajos klubos ir centri vai garie spēlētāji, kuri bijuši NBA un nav mazāk fiziski spēcīgi. Ir spēlētāji, kuri labāk iekļaujas NBA basketbolā, un ir spēlētāji, kuri ir labi Eiropā," secināja latviešu centra spēlētājs.

Pasečņiks šosezon laukumā pavadījis vidēji nepilnas 17 minūtes, guvis 6,0 punktus un izcīnījis 4,1 atlēkušo bumbu.

Pirms sezonas pārtraukšanas "Wizards" ar 24 uzvarām 64 spēlēs ieņēma devīto vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu