Sebastians Ko: Pasaules čepionāta vieglatlētikā liktenis tiks lemts pēc Olimpisko datumu noteikšanas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sebastians Ko
Sebastians Ko Foto: Reuters/ScanPix

Lēmums par to, vai atlikt 2021.gada pasaules čempionātu vieglatlētikā, varēs tikt pieņemts tikai pēc vienošanās par atlikto Tokijas olimpisko spēļu rīkošanu, piektdien teica Pasaules vieglatlētikas savienības (WA) prezidents Sebastians Ko.

Tokijas spēlēm bija jānotiek no 2020.gada 24.jūlija līdz 9.augustam, bet tās ir atliktas apmēram par gadu koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ.

Starptautiskās olimpiskās komitejas (IOC) prezidents Tomass Bahs norādīja, ka Tokijas olimpiskās spēles varētu notikt 2021.gada aprīlī vai maijā, bet Japānas valdība minēja arī 2021.gada augustu. Galīgā lēmuma par norises datumiem pieņemšanai var būt vajadzīgas nedēļas, kas var ietekmēt arī pasaules

vieglatlētikas čempionātu, kas plānots 2021.gada augustā ASV pilsētā Jūdžinā.

"Kad viņi būs pieņēmuši lēmumu (par spēlēm), mēs vērtēsim, vai lēmumam ir kāda ietekme uz pasaules čempionātu vieglatlētikā," Ko raksta vēstulē vieglatlētikas sabiedrībai, ko publicējusi WA.

"Es zinu, ka visi gribētu atbildes uz šiem... jautājumiem tagad, bet mums visiem ir nepieciešams laiks, lai pārskatītu un apspriestu iespējas," piebilst WA vadītājs.

"Mēs turpināsim darīt visu iespējamo, lai vienas dienas sacensības stadionos atgrieztos vēl 2020.gadā, tās sākot un beidzot vēlāk nekā parasti. Tāpēc sportistiem, kad viņi būs gatavi sacensties un tas būs droši, būs jānodrošina piekļuve sacensībām katrā reģionā," raksta brits.

Ko bija to vidū, kuri mudināja atlikt Tokijas spēles, bet teica, ka viņš ir apņēmies, ka augstākā ranga vieglatlētikai vajadzētu atgriezties ierindā jau šogad, lai gan Dimanta līgas sacensības ir atliktas vismaz līdz jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu