Gobērs un Mičels atbrīvojušies no koronavīrusa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdijs Gobērs un Donavans Mičels
Rūdijs Gobērs un Donavans Mičels Foto: AP/Scanpix

Jūtas Veselības departaments atzinis, ka gan pirmais NBA spēlētājs, kurš saslima ar koronavīrusu Covid-19, Rūdijs Gobērs, gan visi Jūtas "Jazz" spēlētāji un darbinieki ir atbrīvojušies no koronavīrusa, piektdien paziņoja klubs.

Tieši francūzis Gobērs bija pirmais oficiāli ar Covid-19 saslimušais līgas spēlētājs, kas tika konstatēts pirms spēles 11.martā Oklahomasitijā ar vietējo "Thunder". Tas pamudināja NBA pārtraukt sezonu, turklāt saslimšanu uzrādīja arī viņa komandas biedrs Donovans Mičels.

Spēlētāji un personāla locekļi pabeidza 14 dienu izolācijas un karantīnas periodu un vairs nerada citu cilvēku inficēšanās risku, norāda štata veselības departaments.

Par izveseļošanos parasti runā pēc diviem negatīviem koronavīrusa testiem, kas veikti vismaz ar 24 stundu intervālu.

"Jazz" spēlētāji bija karantīnā vai izolēti kopš 11.marta, uzturot kontaktus ar video tērzēšanu.

Spēlētāji un personāls turpina praktizēt distancēšanos un ierobežot ārpus mājām pavadīto laiku, ievērojot NBA un ASV Slimību kontroles un profilakses centru vadlīnijas.

Ziņas no "Jazz" nometnes nāk dienu pēc tam, kad Detroitas "Pistons" spēlētājs Kristians Vuds kļuva par pirmo sabiedrībā zināmo NBA spēlētāju, kurš tika izveseļojies pēc pozitīva koronavīrusa testa 15.martā.

Vuds, kurš ir trešais NBA spēlētājs, kuram konstatēta slimība pēc Gobēra un Mičela, bija spēlējis pret Gobēru mačā pret "Jazz" tieši pirms francūža pozitīvā testa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu