Getlins: Arī 39 gadu vecumā es varu izcīnīt olimpisko zeltu (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džastins Getlins
Džastins Getlins Foto: AFP/SCANPIX

ASV vieglatlēts Džastins Getlins uzskata, ka viņš arī 39 gadu vecumā būs spējīgs izcīnīt zelta medaļu olimpiskajās spēlēs, pārliecināts ir sprinteris.

Tokijas olimpiskās spēles pārceltas uz 2021. gadu. Nākamgad februārī ASV vieglatlētikas zvaigznei paliks jau 39 gadi.

"Mans izglītotais minējums ir - jā," sacīja Getlins, atbildot uz jautājumu, vai viņam nākamgad būs pa spēkam cīnīties par olimpisko zeltu.

"Daudzi cilvēki domā, ka laiks spēlē man par sliktu, bet tā nav patiesība," uzskata ASV sprinteris.

"Atpūtinājis ķermeni, koncentrējies un saglabājis izsalkumu - es atgriezīšos 2021. gadā atjaunojis enerģiju," teica Getlins.

ASV vieglatlēts atzīmē, ka viņš šogad nav pārslogojis ķermeni, startējot sacensībās, tāpēc starpība nebūs liela starp 38 un 39 gadu vecumu.

Getlins par dopinga lietošanu izcieta četru gadu diskvalifikāciju laika posmā no 2006. līdz 2010. gadam.

2017. gadā Getlins daudzus šokēja, triumfējot pasaules čempionātā 100 metru sprintā, apsteidzot tautieti Kristianu Kolmenu (sudrabs) un leģendāro jamaikieti Useinu Boltu (bronza).

Getlins iedvesmojies no amerikāņu futbola zvaigznes Toma Breidija, kurš 42 gadu vecumā vēl turpina karjeru, turklāt viņš pagājušajā nedēļā vienojās par divu gadu līgumu ar NHL komandu Tampabejas "Buccaneers".

"Tas man dod cerību, ka varbūt 40 gadus vecs Džastins Getlins uz skrējceliņa nebūs kaut kas pārāk treks," teica ASV vieglatlēts.

Getlins viens no titulētākajiem sprinteriem pasaulē. Viņa kontā ir piecas olimpiskās medaļas un desmit godalgas pasaules čempionātos.

2004. gada Atēnu olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja zelta medaļu 100 metru sprintā, bronzu 200 metros un sudrabu 4x100 metru stafetē.

2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Getlins izcīnīja bronzu 100 metru sprintā, bet 2016. gadā Riodežaneiro Olimpiādē viņā ieguva sudrabu 100 metros.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu