NBA kluba "Clippers" īpašnieks ziedo miljoniem dolāru cīņai pret Covid-19

CopyDraugiem X Whatsapp
Stīvs Balmers
Stīvs Balmers Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Clippers" īpašnieks Stīvs Balmers kopumā ziedojis 25 miljonus ASV dolāru (22,3 miljoni eiro) jaunā koronavīrusa Covid-19 uzliesmojuma apkarošanai, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Balmers šonedēļ ziedoja 10 miljonus ASV dolāru (deviņi miljoni eiro) Vašingtonas Universitātes Medicīnas ārkārtas reaģēšanas fondam.

Labdarības fonds, kuru dibinājis Balmers un viņa sieva Konija, apgalvo, ka tas ir veicis arī citus ziedojumus organizācijām, kas strādā, lai apkarotu jaunā koronavīrusa Covid-19 uzliesmojumu.

"The Ballmer Group" paziņoja, ka tās jaunākais ziedojums būs veselības aprūpes sistēmai Sietlā, kur dzīvo Balmers, būs veltīts vīrusa vakcīnas pārbaudes paātrināšanai.

"Pārbaude šobrīd ir visneatliekamākā prioritāte, jo mēs cenšamies samazināt Covid-19 izplatību sabiedrībā," sacīja Vašingtonas Universitātes Medicīnas skolas izpilddirektors Pols Remzijs.

"Privātā labdarība, piemēram, Konijas un Stīva Balmeru īpašā dāvana ir būtiska, lai paplašinātu testēšanu dzīvības glābšanai nepieciešamajā ātrumā un mērogā. Mēs esam ārkārtīgi pateicīgi viņiem šīs krīzes laikā."

Filantropu grupa ir turpinājusi arī īstermiņa dotācijas ikdienas vajadzībām Mičiganas dienvidaustrumos, kur uzauga Balmers, un Losandželosā, kas ir viņa NBA komandas mājvieta.

Pagājušajā nedēļā grupa paziņoja par viena miljona dolāru (900 tūkstoši eiro) dāvanām Losandželosas apgabala Izglītības birojam, Losandželosas Apvienotajam skolu apgabalam un palīdzībai darbiniekiem ar zemām algām un bezpajumtniekiem.

Kopš tā brīža vairāk līdzekļu Losandželosā ir piešķirti bērnu aprūpes nodrošināšanai pirmās palīdzības sniedzējiem, veselības aprūpes darbiniekiem un par "būtiskiem" uzskatāmajiem darbiniekiem, kā arī palīdzībai mazo uzņēmumu un bezpeļņas organizāciju darbiniekiem, nodrošinot piekļuvi publiski pieejamo fondu līdzekļiem.

Šīs nedēļas sākumā Balmers piekrita iztērēt 400 miljonus dolāru (360 miljoni eiro), lai iegādātos "Forum" arēnu Inglvudā Losandželosas apgabala dienvidrietumos.

"Microsoft" bijušā izpilddirektora bagātības mērāmas 57 miljardu ASV dolāru (51 miljards eiro) apmērā. Pēc žurnāla "Forbes" datiem 2019. gadā Balmers bija devītais turīgākais cilvēks ASV un 19. bagātākais pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu