Turcijas futbola zvaigzne Rečbers nogādāts slimnīcā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rišti Rečbers
Rišti Rečbers Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Turcijas futbola izlases vārtsargs Rišti Rečbers pēc saslimšanas ar koronavīrusu nogādāts slimnīcā, paziņojusi futbolista sieva Isila.

Ar Covid-19 saslimusi visa Rečberu ģimene - Rišti, Isila un divi viņu bērni.

"Šis ir kritisks un ļoti smags brīdis. Lai dievs dod atveseļoties visiem pacientiem, tajā skaitā arī manam vīram," sociālajā vietnē "Instagram" raksta Isila.

Veselību 46 gadus vecajam Rečberam novēlējušas viņa iepriekš pārstāvētās komandas.

Lielāko daļu karjeras Rečbers pavadīja Stambulas "Fenerbahce" komandā, kā arī spēlēja Stambulas "Bešiktaš", Antaljas "Antalyaspor" un "Barcelona" vienībās.

"Fenerbahce" sastāvā viņš četras reizes kļuva par Turcijas čempionu, bet kopā ar "Bešiktaš" izcīnīja vienu titulu.

Rečbers Turcijas izlasē aizvadīja 120 spēles, kas šobrīd ir valstsvienības rekords.

Ar Turcijas izlasi viņš izcīnīja trešo vietu 2002.gada Pasaules kausa izcīņā un iekļuva 2008.gada Eiropas čempionāta pusfinālā. 

Rečbers bija Turcijas izlases pamatvārtsargs arī 2004.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā. 2003.gada 15.novembrī viņš sargāja izlases vārtus kvalifikācijas "play-off" kārtas pirmajā spēlē Rīgā. Lai gan vairākas reizes viņš glāba turkus no zaudētiem vārtiem, tomēr Māra Verpakovska sitiens 29.minūtē viņam bija netverams - Turcija maču zaudēja ar 0:1.

Otrajā puslaikā Rečbers nopelnīja dzelteno kartīti, kā dēļ četras dienas vēlāk Stambulā viņš nevarēja spēlēt. Atbildes mačs noslēdzās neizšķirti 2:2, Latvijai pirmo reizi vēsturē iekļūstot finālturnīrā.

Iepriekš šonedēļ tika ziņots, ka koronavīrusu saķēris arī bijušais Turcijas izlases galvenais treneris Fatihs Terims, kurš šobrīd vada Stambulas "Galatasaray" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu