Šavi: Neslēpšu, ka gribu atgriezties "Barcelona" komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Šavi
Šavi Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola kluba "Barcelona" leģenda Šavi labprāt kļūtu par komandas galveno treneri, taču ar nosacījumu, ja viņam būtu atbalsts gan administrācijā, gan no futbolistiem.

Janvārī pēc Ernesto Valverdes atlaišanas uz "Barcelona" trenera amatu tika izraudzīti trīs kandidāti, starp kuriem bija arī Dohas "Al-Sadd" komandas stūrmanis Šavi. Trenera amatam gan tika izraudzīts Kike Setjens.

Intervijā laikrakstam "La Vanguardia" Šavi tieši nenorāda, ka kluba vadības maiņa būtu priekšnosacījums strādāšanai "Barcelona" komandā, taču viņš vēlētos, lai vienībā valda saskaņa.

"Tam nebūtu izšķirošā loma, taču noteikti vēlētos pilnīgu harmoniju. Nezinu gan, vai tas ir iespējams. Man nav pretenziju pret kādu vai sliktu attiecību ar kluba prezidentu Žozepu Baromeu," laikraksts citē Šavi teikto.

Pēdējā laikā pasliktinājušās "Barcelona" kluba vadības un futbolistu attiecības. 

"Neslēpšu, ka gribu atgriezties "Barcelona" komandā un nevaru no sagaidīt. Viennozīmīgi, gribētu būt ar visiem uz vienas lapas. Ģērbtuvē nedrīkst būt negatīva vai toksiska atmosfēra. Visam jābūt savās vietās. Gribētu strādāt ar cilvēkiem, kas nāk no manas vides - tādā veidā varētu izveidot labu komandu," stāsta Šavi.

Tāpat Šavi vēlētos, lai klubā atgriežas Neimars.

"Lielākā daļa komandas ir fantastiski spēlētāji. Bāze ir ļoti laba. Gribētu parakstīt uzbrucējus, piemēram, Neimaru. Nezinu, vai viņš varētu atgriezties tajā vidē, bet no sportiskā viedokļa viņa nolīgšana būtu liels panākums," atzīmē Šavi.

Šavi "Barcelona" komandai pievienojās 1991.gadā 11 gadu vecumā. Viņš tās sastāvā aizvadīja vairāk nekā 760 spēles, kas ir rekords starp visiem futbolistiem.

Spānis "Barcelona" sastāvā četras reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā un astoņas reizes uzvarēja Spānijas čempionātā. Savukārt 2015.gadā viņš pameta klubu, lai turpinātu karjeru Katarā. Pērn viņš pirmo reizi "Al Sadd" sastāvā kļuva par Kataras čempionu, bet maijā noslēdza futbolista karjeru un kļuva par Dohas vienības galveno treneri.

Tāpat Šavi ir 2010.gada Pasaules kausa ieguvējs. Pussargs Spānijas valstsvienībā aizvadīja 133 mačus, gūstot 13 vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu