Rīgas maratons atlikts uz vēlāku laiku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas maratons (dalībnieki startā)
Rīgas maratons (dalībnieki startā) Foto: Zane Bitere/LETA

16. un 17. maijā plānotais Rimi Rīgas maratons atlikts uz laiku, kad Latvija un pasaule būs tikusi galā ar Covid-19 izplatības radīto ārkārtējo situāciju, vēsta pasākuma organizatori.

Par iespējamo atliktā Rimi Rīgas maratona norises datumu, tajā skaitā par reģistrācijas atsākšanu, organizatori ziņos pēc Latvijā izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām. Visi, kuri jau reģistrējušies Rimi Rīgas maratonam un Bērnu dienai 16.-17. maijā, saglabās savu vietu skrējienā.

"Pat ja mums varētu šķist, ka 16.-17. maijs vēl ir tālu un pusotra mēneša laikā gan mēs, gan pārējā pasaule no ārkārtējās situācijas izķepurosimies, nepārvaramas varas dēļ esam spiesti ilgi loloto 30. jubilejas Rimi Rīgas maratonu atlikt," paziņojumā citēts Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

"Maratona, it īpaši World Athletics Gold Label maratona, plānošana ir piņķerīgs un ļoti laikietilpīgs process, kurā iesaistās simtiem partneru, starptautisko organizāciju, darbinieku un brīvprātīgo, kuri visi ir pakļauti pandēmijas ietekmei. Maratona organizēšanā iesaistās neskaitāmi Rīgas pilsētas un valsts dienesti, kuru prioritāte turpmākajos mēnešos ir un būs pandēmijas ierobežošana. Pandēmijas apstākļos nav iespējams uzņemties atbildību par desmitiem tūkstošu pasaules un Latvijas skrējēju, kuri maijā bija plānojuši skriet Rīgā, kā arī Latvijas iedzīvotāju veselību un drošību," norāda Nords.

"Pārceļot Rimi Rīgas maratonu un paliekot mājās, mēs šoreiz ceram Jums, mums, pilsētai, valstij, pasaulei palīdzēt ātrāk tikt galā ar Covid radīto situāciju," piebilda Rimi Rīgas maratona direktors.

Pandēmija jau paspējusi ieviest būtiskas korekcijas starptautiskajā sporta un maratonu kalendārā - ne tikai olimpiskās spēles, bet arī virkne nozīmīgāko maratonu, kuru norise tika plānota pavasarī, ir atlikti uz rudeni vai 2021. gadu.

Organizatori cer uz dalībnieku sapratni un izsaka lielu pateicību pasākuma partneriem, atbalstītājiem, kolēģiem no Rīgas domes un valsts institūcijām, kā arī tūkstošiem skriešanas un aktīva dzīvesveida fanu no visas pasaules, kuri jau bija paspējuši reģistrēties dalībai Rimi Rīgas maratonā!

"Kad tiksim vaļā no Covid-19 radītās ārkārtējās situācijas, tad varat būt droši, ka 30. maratons būs pavisam īpašs – vērienīgas jaunas trases, vienreizējas jubilejas medaļas, kuras pat neesam paspējuši dalībniekiem prezentēt, virkne zaļo un labdarības iniciatīvu, kā arī maratona 30. dzimšanas dienai atbilstoši svētki pilsētā," piebilst Nords.

Līdz ārkārtējās situācijas beigām skrējēji tiek aicināti kustēties, sekot virtuālajiem treniņu plāniem maratona mājas lapā un sociālajos tīklos, skriet pa vienam un maksimāli ievērot epidemiologu norādījumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu