Klubs atceļ līgumu ar futbolistu, kuram sirdslēkmes dēļ radās smadzeņu bojājumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Abdelhaks Nuri
Abdelhaks Nuri Foto: EPA/Scanpix

Nīderlandes čempione Amsterdamas "Ajax" oficiāli ir atcēlusi sava futbolista Abdelhaka Nuri līgumu, kurš cieta smagus smadzeņu bojājumus pēc sabrukšanas laukumā draudzības spēlē 2017.gadā, otrdien ziņoja Nīderlandes masu mediji.

Masu mediji otrdien Nīderlandē paziņoja, ka šis solis ir tikai vienkārša formalitāte.

Saskaņā ar koplīgumu Nīderlandes klubiem ir pienākums pirms termiņa beigām oficiāli izbeigt darbinieku līgumus, kuru termiņš beidzas 1.aprīlī. Pretējā gadījumā tos faktiski atjauno. Nuri līgums spēku zaudē 1.jūlijā.

22 gadus vecais jaunietis, kurš tika uzskatīts par vienu no Nīderlandes futbola izcilākajiem talantiem, 2017. gada jūlijā Austrijā aizvadīja pirmssezonas treniņspēli "Ajax" sastāvā pret Brēmenes "Werder" un tajā piedzīvoja sirdslēkmi.

Nuri tika bojātas smadzenes, un daži eksperti vainoja ārstēšanu, ko viņš saņēma laukumā.

"Ajax" joprojām risina sarunas ar futbolista ģimenes advokātu par kompensāciju. Nīderlandes rekordisti čempiontitulu skaita ziņā ir atzinuši kļūdas futbolista aprūpē un ir apsolījuši arī turpmāk nodrošināt medicīniskās rūpes par savu bijušo spēlētāju.

Nuri pieskata viņa ģimene īpaši mēbelētā dzīvoklī netālu no viņa vecāku mājas. Pēc ģimenes pārstāvju teiktā, Nuri ir pie samaņas, bet nevar atstāt gultu. Viņš sazinās, izmantojot savas uzacis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu