Tortorella: Bija daudz pamatotu jautājumu par Merzļikinu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella dalījies pārdomās par latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina sniegumu pirmajā sezonā Ziemeļamerikā.

25 gadus vecais Merzļikins savā NHL debijas sezonā vispirms piedzīvoja vairākas neveiksmīgas spēles, taču ap gadu mijas laiku viņš sāka spēlēt daudz labāk.

Savu pirmo uzvaru NHL čempionātā Merzļikins izcīnīja 31. decembrī. Vēlāk sekoja vairākas labas spēles, turklāt arī astoņu uzvaru sērija. Pēc tam atkal bija dažas neveiksmīgas spēles.

Kad traumu guva pirmais vārtsargs soms Jonass Korpisalo, latviešu hokejists pirmajās 14 spēlēs sekmēja komandai 12 uzvaras, vidēji ielaida tikai 1,51 ripu un atvairīja 95,3% pretinieku metienu.

"Mēs zinām, cik atlētisks viņš ir," kluba mājaslapā citēts Tortorella. "Mēs pavisam noteikti zinām, kāda ir viņa personība," teica treneris, norādot uz Merzļikina pašpārliecinātību.

"Domāju, ka vienkārši bija vajadzīgs laiks, lai pielāgotos, jo viņš iepriekš spēlēja uz lielajiem laukumiem. Vajadzēja sajust mazā laukuma izmēru un saprast, cik ātra ir spēle un spēlētāji."

Tortorella atzīst, ka bijušas šaubas par Merzļikina spējām spēlēt NHL. Tomēr Latvijas hokejists apliecinājis, ka viņš var labi spēlēt šajā līgā. Turklāt treneris arī domā, ka Merzļikins vēl nav parādījis visu savu potenciālu.

"Bija daudz jautājumu [par viņu], un tie bija pamatoti. Viņš spēlēja ļoti labi, bet tas bija tikai mazs paraugs no tā, ko viņš spēj," uzskata "Blue Jackets" galvenais treneris.

"Domāju, ka vārtsargu treneris Menijs Legass ir paveicis lielisku darbu, sagatavojot viņu spēlēšanai," savu kolēģi paslavēja Tortorella.

Merzļikins savā NHL debijas sezonā piedalījies 33 mačos, vidēji ielaidis 2,35 vārtus un atvairījis 92,3% pretinieku metienu.

Atvairīto metienu procentuālais rādītājs Merzļikinam ir piektais labākais šosezon NHL. Arī pēc vidēji ielaisto vārtu skaita viņš ir piektais līgā.

Merzļikins aizvadījis piecas "sausās" spēles. Tikpat ir arī Markam Andrē Flerī (Lasvegasas "Golden Knights") un Tūkam Raskam (Bostonas "Bruins"), bet līderis ar sešiem mačiem bez zaudētajiem vārtiem ir Konors Helebaks (Vinipegas "Jets").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu