Latvijas handbola sezona noslēgusies bez vietu sadalījuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: handball.lv

Latvijas Handbola federācijas (LHF) Padome ceturtdien sakarā ar Covid-19 vīrusa straujo izplatību lēma, ka liks punktu šīs sezonas "SynotTip" virslīgai vīriešu un sieviešu konkurencē, kā arī pārtrauks 1.līgas čempionāta norisi, nevienā no turnīriem nenosakot vietu sadalījumu, vēsta LHF.

Dalībai Eiropas Handbola federācijas (EHF) un Baltijas Handbola līgas (BHL) turnīros tiks ņemts vērā 2018./2019. gada sezonas rangs. LHF tuvākajās dienās veiks aptaujas, lai noteiktu sezonas labākos vairākās individuālajās nominācijās.  

"Liels paldies visiem klubiem par spraigām cīņām visas sezonas garumā. Uzskatu, ka komandas sezonas gaitā nenoliedzami progresēja," pauda LHF sacensību direktors Eduards Žabko. "Runājot par "SynotTip" handbola virslīgu, gribētos pieminēt katru klubu. MSĢ/LAT 2000, esot optimālajā sastāvā, kas dažādu apstākļu dēļ notika tikai pāris reizes, un nākotnē tas ir jārisina, cienījami cīnījās ar visiem klubiem.

"ASK/LSPA sezonas otrajā daļā sāka demonstrēt to handbolu, ko no viņiem sagaidīju nedaudz ātrāk, taču ceru, ka nākotnē ASK/LSPA izmantos savu potenciālu un ātrāk iesaistīsies cīņā par pirmo četrinieku."

Tāpat Žabko izcēla arī pārējo komandu ieguldīto darbu. "Jūrmalas komandu sezonas otrajā pusē piemeklēja traumas, kas liedza pacīnīties par pirmo četrinieku. Liels prieks par "Vaiņodes" komandu, kas ir ļoti ambicioza un apveltīta ar cīņassparu. Ogres komandai nākotnē vēlu veiksmi sastāva komplektācijā, jo šosezon īsais rezervistu soliņš neļāva viņiem parādīt savu spēli."

"Vislielākais prieks par to daudzumu handbolistu, kas izaug par meistarīgiem spēlētājiem tieši Ludzā. To novērtē visa handbola sabiedrība. Atzīmēšu arī "Latgols" sieviešu komandu. Sākums nebija pārliecinošs, bet sezonas turpinājumā skaidri tika pierādīta vēlme sasniegt finālu. "

"Celtnieks Rīga" komanda iepriecināja ar kvalitatīviem leģionāriem, kuri piesaistīja gan skatītāju, gan preses uzmanību, jo viņu tehnika un stabilais sniegums nevienu neatstāja vienaldzīgu. Savukārt Dobeles "Tenax" priekšā noņemu cepuri. Klubs ar savu attieksmi, apņēmību un darba stilu pierādīja sevi kā profesionālu komandu. Visi - komandas atbalstītāji, vadība, spēlētāji un citi. Man ir liela pieredze sadarbībā ar profesionāliem klubiem, un es droši apgalvoju, kas tas bija tas, par ko šogad visvairāk vairāk priecāties - augsta līmeņa handbols un arī menedžments," gandarījumu pauda Žabko.

Izspēles formāts virslīgā vīriešiem palicis nemainīgs. No sākuma visas astoņas komandas aizvadīja divas spēles katra ar katru, pēc kā dalījās divos četriniekos - 1.-4.vieta un 5.-8.vieta. Izslēgšanas spēlēs piedalījās sešas spēcīgākās komandas, pirmo divu ieguvējām uzreiz sev garantējot vietu pusfinālā, bet vēl četrām komandām cīnoties ceturtdaļfinālos. MSĢ/LAT 2000 arī šogad startēja ārpus konkurences un par medaļām necīnījās.

Otrā posma līderu grupā vadībā ar 12 punktiem četrās spēlēs bija "Tenax", pa septiņiem punktiem četros mačos iekrāja Rīgas "Celtnieks" un "Latgols" vienība, kas aizvadīja piecus dueļus. Divi punkti piecās spēlēs bija "Ogrei".

Janvārī Latvijas vīriešu handbola izlase pirmo reizi vēsturē spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, kura apakšgrupā piekāpās Spānijai, Nīderlandei un Vācijai.

Iepriekšējā sezonā otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem kļuva Dobeles "Tenax" handbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Rīgas "Celtnieks" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu