AIU uzskata, ka pandēmija iedragās antidopinga sistēmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Noteikto ierobežojumu dēļ, kas saistīti ar Covid-19 vīrusa straujo izplatību, Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU) paziņojusi, ka tā paredz lielas problēmas antidopinga programmā.

AIU tika dibināta 2017.gadā, lai veiktu tieši vieglatlētu antidopinga testus vairāk nekā 100 dažādās valstīs.

"Ņemot vērā pasaulē valdošo situāciju, vairākas no mūsu programmas dalībvalstīm ir noteikušas daž ne dažādus ierobežojumus, kas attiecas uz pārvietošanos un sociālo distancēšanos," teikts organizācijas paziņojumā. "Šī iemesla dēļ nešaubāmies, ka antidopinga programma tuvākajā laikā saskarsies ar vairums problēmām."

"Taču, spītējot šai situācijai, mēs tāpat centīsimies veikt nepieciešamos testus valstīs, kurās tas ir iespējams."

Tāpat AIU norādīja, ka ikdienu pārrauga savus testēšanas plānus, lai nepakļautu veselības riskam sportistus un sporta pasauli. 

"Vairāk nekā 500 sistēmā reģistrētajiem vieglatlētiem aizvien ir jāziņo mums par savu atrašanās vietu," vēstīja AIU.

Jau iepriekš ziņots, ka Tokijas olimpiskās spēles ir pārceltas uz nākamo gadu, kā rezultātā jauns norises datums pasaules čempionātam jāmeklē Pasaules vieglatlētikas savienībai (WA). 

Pasaules čempionāts vieglatlētikā nākamgad augustā bija plānots ASV pilsētā Jūdžinā. Tāpat Covid-19 vīrusa dēļ atlikti maijā paredzētie trīs Dimanta līgas posmi Stokholmā, Neapolē/Romā un Rabātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu