2022. gada olimpisko spēļu Pekinā plānotāji vērtē Tokijas spēļu atlikšanas ietekmi

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

2022. gada ziemas olimpisko spēļu Pekinā organizatori veiks "detalizētu novērtējumu" par to, kā lēmums atlikt Tokijas olimpiskās spēles uz nākamo gadu ietekmēs viņu plānus, ceturtdien paziņoja Pekinas spēļu organizatori.

Paziņojumā, ko sniedza oficiālā Ķīnas ziņu aģentūra "Xinhua", Pekinas spēļu organizatori sacīja, ka viņi strādā plecu pie pleca ar Starptautisko olimpisko komiteju (SOK), lai nodrošinātu pareizu rīcību "īpašajā situācijā".

SOK un organizatori pagājušajā nedēļā vienojās par Tokijas spēļu pārcelšanu gadu uz priekšu koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ.

Tagad paredzēts, ka Tokijas spēles sāksies 23.jūlijā un norisināsies līdz 8.augustam. Savukārt Pekinas spēles tiks atklātas 2022.gada 4.februārī.

Lai gan starp vasaras un ziemas olimpiskajām spēlēm ir tikai seši mēneši laika, Pekinas spēļu organizatori apgalvo, ka gatavošanās norit pēc plāna un ka viņi neplāno pasākumu atlikšanu.

"Mēs ticam, ka gan vasaras spēles Tokijā, gan ziemas spēles Pekinā būs veiksmīgas," teikts paziņojumā.

Pekinai tiesības rīkot ziemas olimpiskās spēles tika piešķirtas 2015.gadā, balsošanā pārspējot Kazahstānas pilsētu Almati un kļūstot par pirmo pilsētu, kurai piešķirtas šādas tiesības gan vasaras, gan ziemas Olimpiādēs.

Pekinas pilsētas centrā tādi sporta veidi kā, piemēram, hokejs un daiļslidošana, lielākoties notiks arēnās, kuras tika izmantotas arī 2008.gada vasaras olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu