WNBA sezonas sākums atlikts uz nenoteiktu laiku koronavīrusa dēļ

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Sieviešu nacionālā basketbola asociācija (WNBA) 2020.gada sezonas sākumu ir atlikusi uz nenoteiktu laiku koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ, piektdien paziņoja līgas amatpersonas.

Līgas darbība bija jāuzsāk 15.maijā, taču tagad tā ir atlikta, paziņojumā teica WNBA komisāre Ketija Engelberta.

"Tā kā Covid-19 pandēmija turpinās, ieskaitot sociālās distancēšanas vadlīniju pagarināšanu ASV līdz 30.aprīlim, WNBA atliks treniņnometņu sākumu un regulārās sezonas sākumu, kas sākotnēji bija paredzēts 15.maijā," sacīja Engelberta.

"Kamēr līga turpinās plānot scenārijus jauniem sākuma datumiem un novatoriskiem formātiem, mūsu pamatprincips joprojām būs spēlētāju, līdzjutēju un darbinieku veselība un drošība," skaidroja Engelberta, kura piebilda, ka 17.aprīlī līga plāno veikt "virtuālo draftu".

Februāra beigās WNBA vienība Atlantas "Dream" parakstīja īstermiņa līgumu ar Latvijas izlases saspēles vadītāju Elīnu Babkinu. Līgums noslēgts līdz nometnes beigām.

Basketboliste "Dream" komandas pirmssezonas nometnē piedalījās arī 2011. un 2015.gadā.

Babkina šosezon pārstāvēja Turcijas spēcīgākā čempionāta komandu Adanas ASKI, kuras rindās caurmērā izcēlās ar vidēji laukumā pavadītajās 34,8 minūtēs gūtajiem 19,4 punktiem un 7,5 rezultatīvām piespēlēm.

Babkina WNBA draftā tika izraudzīta 2011.gadā. Spēlētāju izvēlējās Losandželosas "Sparks" komanda ar kopējo 29.numuru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu