NBA pārtrauks sezonu pavisam?

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība arvien vairāk apsverot iespēju, ka šo sezonu tomēr neizdosies noslēgt, kā plānots, vēsta portāls "Eurohoops", kas apkopojis Kevina Duranta aģenta Riča Kleimena un ESPN apskatnieka Braiena Vindhorsta sarunu.

Kleimens un Vindhorsts nesen nelielā sarunā dalījās ar viedokli, kas attiecās uz NBA sezonas priekšlaicīgu noslēgšanu. Abi pieļāva lielu iespēju, ka NBA spēles šosezon tomēr vairs nebūs redzamas, bet Vindhorstam bija pat izdevies iegūt informāciju gan no līgas, gan spēlētāju asociācijas.

"Šonedēļ notika sarunas starp abām pusēm, un ir skaidrs, ka NBA jau pieļauj iespēju par priekšlaicīgu sezonas noslēgumu," teica ESPN apskatnieks. "Patlaban NBA vēl nav jāpieņem šāds solis, bet ir jūtams, ka līga krietni aktīvāk izsver apstākļus, kas rastos, ja sezonai būtu jāliek punkts."

"Ir pamats pesimismam, jo sarunu temats lielākoties ir finanses, nevis iespējamā sezonas atsākšana."

NBA iepriekš pauda, ka tā meklē dažādus risinājumus, lai spētu turpināt sezonu, taču pagaidām visas idejas bijušas nederīgas.

Tikmēr cits ESPN apskatnieks Adrians Vodžnarovskis ziņo, ka gadījumā, ja sezona tiks pasludināta par noslēgtu, NBA jūnijā pēc iepriekš plānotā grafika aizvadīs jauno spēlētāju draftu. Tāpat atvērts būšot arī brīvo aģentu tirgus.

NBA par sezonas pārtraukumu 11.martā paziņoja pēc tam, kad saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram.

Ziemeļamerikas mediji jau dažas nedēļas vēsta, ka NBA sezona varētu atsākties vasaras pirmajā mēnesī, bet fināls, visticamāk, notiks augustā.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

NBA saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons", Jūtas "Jazz" un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu