Slavenais riteņbraucējs Kavendišs uzvar cīņā ar depresiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Kavendišs
Marks Kavendišs Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas riteņbraukšanas superzvaigzne Marks Kavendišs ir veiksmīgi pabeidzis divu gadu cīņu ar klīnisko depresiju, sportists pirmdien atzina laikrakstam "The Times".

34 gadus vecais sportists ir tikai četru posmu uzvaru attālumā no Beļģijas riteņbraukšanas leģendas Edija Merksa rekorda, kas ir uzvaras 34 "Tour de France" velobrauciena posmos.

Tomēr koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ nav garantijas, ka Menas salā dzimušais braucējs šogad tiks līdz iespējai piekļūt tuvāk rekordam. Velobrauciena sākums šogad paredzēts 27.jūnijā.

Tomēr Kavendišs ir priecīgs, ka gadījumā, ja tūre notiks, viņš to uzsāks ar veselu prātu.

"Pēdējo pāris gadu laikā esmu diezgan smagi cīnījies ar depresiju," viņš stāsta "The Times". "Man 2018.gada augustā tika diagnosticēta klīniskā depresija."

Kavendišs atsacījās lietot antidepresantus, bet meklēja ekspertu konsultācijas.

"Es nelietoju medikamentus, bet es saņēmu palīdzību," viņš teica. "Es biju "tumšs", bet tagad esmu otrā pusē tik daudz, cik varu būt. Es domāju, ka esmu no tā ārā. Un ir jauki būt no tā ārā. Jāmeklē pozitīvais."

No koronavīrusa pandēmijas nevar gūt daudz pozitīvu emociju, bet Kavendišs tās ir atradis.

Šobrīd viņš ir atgriezies mājās Menas salā un tāpat kā viņa Bahreinas "McLaren" komandas biedri ir piekritis atlikt algas saņemšanu uz trim mēnešiem.

"Es mierīgi varēju aizvadīt visu savu karjeru sportā un redzēt bērnus tikai tad, kad viņi ir pusaudži," sacīja triju bērnu un padēla tēvs.

"Mani priecē darīt to, ko dara citas mammas un tēti, tas man palīdz palikt supermotivētam un normālam, es ceru."

Viņa padomdevējs Rods Elingvorts uzskata, ka Kavendišs šogad nebija tālu no savas labākās sportiskās formas, kāda viņam bija 2016.gadā, kad viņš uzvarēja četros "Tour de France" posmos.

Elingvortam tas būtu jāzina, jo abi atkal ir kopā "McLaren" komandā.

"Viņa forma nav tāda kā 2016.gadā, bet viņš tur var nokļūt," sacīja Elingvorts, kurš ir komandas ģenerālmenedžeris.

"Ja toreiz tas bija desmit desmit baļļu skalā, tagad viņš ir kaut kur ap septiņi," saka pieredzējušais speciālists. "Viņš ieradās pie mums kā viena vai divas balles no desmit, tas ir fiziskā, garīgā un degsmes ziņā. Tātad viņš progresē patiešām labi."

Britu riteņbraucējs ir uzvarējis ar 15 "Giro d'Italia" un trijos "Vuelta a Espana" individuālajos posmos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu