LFF zaudēs sabiedriskā labuma organizācijas statusu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Futbola federācija
Latvijas Futbola federācija Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pagājušajā nedēļā pieņēmis lēmumu Latvijas Futbola federācijai (LFF) atņemt sabiedriskā labuma organizācijas (SLO) statusu, liecina informācija VID datubāzē.

(Pievienots E. Pukinska komentārs.)

VID lēmumu pieņēma 1. aprīlī, bet tas stāsies spēkā 8. aprīlī. VID gan nenorāda iemeslu, kāpēc nolemts LFF atņemt SLO statusu.

"Tagad zinām, kāpēc ir pieņemts tāds lēmums, jo saņēmām ar pastu sūtītu vēstuli," aģentūrai LETA skaidroja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

"Tas ir LFF 2018.gada pārskats, par kuru VID ir sūtījis jautājumus. Uz tiem ir tikušas sūtītas atbildes, bet vajag izpētīt informāciju, jo VID uzskata, ka izsmeļošas atbildes uz visiem jautājumiem dienests nav ieguvis."

"Esam uzdevuši Finanšu nodaļai izpētīt informāciju, kas saistīta ar 2018.gada pārskatu, kā arī palūdzām advokātu birojam, lai izpēta tiesiskās nianses," darbības virzienus norāda LFF ģenerālsekretārs. "Tuvākajās dienās apkoposim informāciju un gan nosūtīsim vēstuli VID, gan informēsim futbola sabiedrību par notiekošo."

Pēc Pukinska vārdiem, bijis savdabīgi, ka informācija par SLO statusa zaudēšanu tikusi iegūta "no malas", nevis par to pirmā uzzinājusi LFF. Viņš pieļāva, ka žurnālisti nejauši atraduši šo informāciju, tomēr viņš uzskata, ka vēstules saņemšana vēlāk esot neparasta prakse.

"Tas ir likumīgi, ja tiek pieņemts lēmums un vēstule tiek nosūtīta pa pastu. Tā var darīt, un nav obligāta elektroniska atbilde," saka LFF ģenerālsekretārs.

"Tomēr ir dīvaini, ja mums ir nosūtīta vēstule pa pastu, bet tā nav tikusi sūtīta elektroniski uz mūsu oficiālo e-pastu. Tā pat nav pieejama VID elektroniskajā sistēmā EDS."

"Kad pēdējo reizi federācija saņēma vēstuli papīra formā? Nemaz neatceros," izteicās Pukinsks. "Šodien tikai pēc tam, kad informācija parādījās presē, aizbraucām uz pasta kastīti, kur mūs gaidīja šī vēstule."

Pirms diviem gadiem SLO statusu uz laiku zaudēja Latvijas Hokeja federācija (LHF), kas nebija laikus iesniegusi iepriekšējā gada darbības pārskatu.

Vēlāk 2018. gadā SLO statuss LHF tika atjaunots, jo biedrība "Latvijas Hokeja federācija" iesniedza nepieciešamo pārskatu

Zaudējot sabiedriskā labuma organizācijas statusu, tiek ierobežota biedrības iespēja sasniegt tās statūtos noteiktos mērķus, it sevišķi tos, kas saistīti ar labuma sniegšanu sabiedrībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu