LTS pieļauj iespēju vērsties policijā saistībā ar Latvijā notiekošu turnīru (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Miķelis Lībietis
Miķelis Lībietis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Tenisa savienība (LTS) pieļauj iespēju vērsties Valsts policijā saistībā ar nesankcionēta turnīra norisi Latvijā, sarunā ar TVNET sacīja LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

"Flash Score" vietnē redzams, ka pirmdien Latvijā norisinās "Exhibition Latvia Sky Tennis" tenisa turnīrs. Spēļu rezultātiem var sekot līdzi tiešraidē, kā arī izdarīt totalizatora likmes.

Šajā turnīrā piedalās Latvijas tenisisti Miķelis Lībietis, Daniels Petrovs, Artjoms Surkovs, Artūrs Kuļibaba, Arvis Bērziņš, Pēteris Vinogradovs, Deivids Jukša un Maksims Kazijevs.

"Flash Score"
"Flash Score" Foto: Ekrānšāviņš

No šiem spēlētājiem pazīstamākais ir Lībietis, kurš pārstāvējis arī Latvijas izlasi Deivisa kausa spēlēs. Viņš valstsvienības sastāvā aizvadījis 16 mačus (7 uzvaras un 9 zaudējumi, vienspēlēs bilance 1/7, dubultspēlēs 6/2).

3. aprīlī LTS ziņoja, ka saistībā ar koronavīrusa un tā izraisītās slimības Covid-19 pandēmiju līdz 13. jūlijam tiek atcelti visi plānotie tenisa turnīri Latvijā.

"Visur esam izziņojuši, ka līdz 13. jūlijam Latvijā oficiāli turnīri nenotiek. LTS nav nekādas saistības ar šo turnīru. Kas tas ir par turnīru - to ir jāvaicā šiem spēlētājiem," teica Lejnieks.

LTS ģenerālsekretārs neslēpa bažas, ka šāds turnīrs nodara kaitējumu Latvijas tenisa kopējam tēlam.

"Par šo turnīru uzzināju pirms stundas. Kādas būs tālākās darbības? Varbūt jāvēršas Valsts policijā. Vārdi un uzvārdi turnīra dalībnieku sarakstā ir skaidri redzami. Jāprasa viņiem - ar ko viņi nodarbojas?"

Tāpat Lejnieks norādīja faktu, ka uz šīm spēlēm ir iespējams izdarīt likmes totalizatorā. "Man tas pašam ir nepatīkams pārsteigums," piebilda LTS ģenerālsekretārs, kurš arī nav informēts, kur tieši šie mači notiek.

"Nav skaidrs, kur viņi spēlē. Ja viņi spēlē kaut kur uz āra laukumiem, teorētiski viņiem varbūt to neviens nevar aizliegt. Tomēr pēc būtības ir nolemts, ka šobrīd turnīri Latvijā nedrīkst norisināties."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu