Felpss aicina olimpiešus vajadzības gadījumā vērsties pēc palīdzības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Maikls Felpss
Maikls Felpss Foto: Reuters/ScanPix

Ir "grūti saprast", ko mūsdienu sportisti pārdzīvo Tokijas spēļu atlikšanas koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ, peldētājs Maikls Felpss pirmdien teica intervijā ASV telesabiedrībai NBC.

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) pieņēma vēsturisko lēmumu atlikt Tokijas spēles par 12 mēnešiem, jo olimpiskajām cerībām kļuva arvien grūtāk un grūtāk trenēties pandēmijas apstādinātajos sporta veidos un objektos.

"Tā ir mūsu dzīve," intervijā NBC sacīja Felpss. "Es esmu mēģinājis iedomāties to, kas man emocionāli būtu jāpārdzīvo šajā laikā, ja es joprojām sacenstos. Patiesībā ir grūti to saprast."

Felpss saka, ka sportistiem ir jācenšas atrast pozitīvais spēļu aizkavēšanā.

"Jūs kaut kam ejat cauri četrus gadus. Mēs precīzi zinām, kad tas notiks, mūsu ķermeņi ir tam gatavi, un tad mums jāgaida," viņš skaidro.

"Tagad svarīgākais ir raudzīties uz to kā uz iespēju, iespēju vēl vienu gadu sakārtot dažas mazās lietiņas, kas palīdzēs jums daudz ko mainīt."

Felpss, kurš ir detalizēti aprakstījis savas cīņas ar trauksmi un depresiju, jau bija paudis bažas, ka spēļu atlikšanas stresa dēļ sportisti varētu maksāt ar garīgo veselību.

"Ja jums nepieciešama palīdzība, sazinieties [ar speciālistiem - aut.] un lūdziet palīdzību," Felpss deva padomu.

"Man tas bija kaut kas ļoti grūti izdarāms."

Felpss sportista karjeru beidza pēc 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm ar rekordlielu 28 medaļu ražu, no kurām 23 ir zelta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu