Medijs: Kalniņam būs jauns konkurents ar NHL pieredzi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anders Lindbeks
Anders Lindbeks Foto: hctorpedo.ru

Latvijas hokeja vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētajai Somijas komandai Helsinku "Jokerit" pievienosies zviedrs Anders Lindbaks, vēsta Krievijas medijs "championat.com".

Patlaban 31 gadu vecais zviedru vārtsargs šosezon spēlēja citā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Ņīžņijnovgorodas "Torpedo", kurā par treneri strādā Sandis Ozoliņš.

Lindbaks šosezon KHL regulārajā čempionātā piedalījās 36 mačos, sekmēja "Torpedo" komandai 17 uzvaras, vidēji spēlē atvairīja 92,3% pretinieku metienu un ielaida 2,39 vārtus.

Zviedru vārtsargam ir 135 spēļu Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Viņš pārstāvējis Nešvilas "Predators", Tampabejas "Lightning", Dalasas "Stars", Bufalo "Sabres" un Arizonas "Coyotes".

Lindbakam šī bija pirmā sezona KHL čempionātā. Pagājušajā sezonā viņš spēlēja Šveices klubā "Davos". Pirms tam viņš vairākus gadus spēlēja Ziemeļamerikā - NHL un Amerikas Hokeja līgā, kā arī dzimtenē Zviedrijā.

Kalniņam ir spēkā līgums ar "Jokerit" komandu arī uz nākamo sezonu. Viņš šosezon palīdzēja Helsinku klubam KHL regulārajā čempionātā izcīnīt 33 uzvaras, kas bija labākais rādītājs starp visiem līgas vārtsargiem.

28 gadus vecais Latvijas vārtsargs šosezon KHL regulārajā čempionātā 47 spēlēs vidēji mačā savos vārtos ielaida 2,14 vārtus un atvairīja 92% pretinieku metienu.

Kalniņš izkonkurēja pieredzes bagāto somu Anti Niemi, kurš KHL regulārajā čempionātā piedalījās tikai 19 mačos, vidēji ielaida 3,2 ripas un atvairīja 88,3% metienu.

Šobrīd 36 gadus vecais Niemi vairākas sezonas aizvadījis NHL, turklāt 2010. gadā viņš palīdzēja Čikāgas "Blackhawks" izcīnīt Stenlija kausu.

Kā vēsta championat.com, Lindbaks aizstās tieši Niemi, un no "Torpedo" uz "Jokerit" pāriešot arī amerikāņu uzbrucējs Džordans Šrēders.

29 gadus vecais Šrēders šosezon KHL regulārajā čempionātā guva 19 vārtus un veica 22 rezultatīvas piespēles.

Šrēderam ir 165 spēļu pieredze NHL, pārstāvot Vankūveras "Canucks", Minesotas "Wild" un Kolumbusas "Blue Jackets" komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu