LFF prezidenta vēlēšanām vēl neapstiprina kandidātus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vadims Ļašenko un Sandis Ģirģens
Vadims Ļašenko un Sandis Ģirģens Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanām vēl netiek apstiprināts neviens kandidāts, vēsta LFF.

Saskaņā ar LFF statūtiem LFF Vēlēšanu komiteja ir izskatījusi saņemtos pieteikumus uz kandidēšanu darbam LFF valdē un izvērtējusi iesniegtās informācijas atbilstību LFF statūtu un normatīvo aktu prasībām.

Apstiprinājums dalībai vēlēšanās piešķirts trim LFF valdes locekļu amata kandidātiem, vēl četriem kandidātiem dotas divas dienas konstatēto trūkumu novēršanai, bet septiņas citas personas saņēmušas atteikumu, jo nav izpildījušas LFF statūtos noteiktās prasības.

Saskaņā ar LFF statūtiem visus ar vēlēšanu kandidātu atbilstību dalībai vēlēšanās saistītos jautājumus izskata šim mērķim izveidotā neatkarīgā institūcija - LFF Vēlēšanu komiteja, kas ieviesta līdz ar pērn apstiprināto LFF statūtu jauno redakciju un kuras sastāvs ir LFF biedru apstiprināts.

Attiecībā uz LFF prezidenta, viceprezidentu (2 vakances) un valdes locekļu (6 vakances) pieteikumiem LFF Vēlēšanu komiteja kopš 26. marta, kad beidzās pieteikumu iesniegšanas termiņš, individuālā un neatkarīgā kārtā vērtē kopumā 14 pieteikumu saturu.

LFF Vēlēšanu komiteja konstatējusi trūkumus organizācijas prezidenta amata kandidātu pieteikumos. Līdz ar to šobrīd nav apstiprināta ne Vadima Ļašenko, ne Sanda Ģirģena kandidatūra.

  • Vadims Ļašenko (Nepilnīgi aizpildīta integritātes anketa.)
  • Sandis Ģirģens (Lai izpildītu LFF statūtu 31. panta trešās daļas noteikumus, kandidātam, piesakot kandidatūru uz kādu no valdes amatiem, jāiesniedz dokumenti, kuri apliecina, ka vismaz 10% biedru (vismaz 14 biedri) ir atbalstījuši kandidāta virzīšanu uz attiecīgo valdes amatu.

    Pēc atbalsta dokumentu izpētes par derīgiem atzīti 13 atbalsta pieteikumi, līdz ar to Vēlēšanu komiteja secina, ka kandidāts nav izpildījis LFF statūtu 31. panta trešās daļas noteikumu, proti, kandidātam nav nepieciešamais vismaz 10% LFF biedru izteikts atbalsts kandidāta izvirzīšanai uz attiecīgo valdes amatu. Vēlēšanu komiteja norāda, ka šis fakts rada pietiekošu pamatu, lai Vēlēšanu komiteja atzītu, ka kandidāts nav izpildījis LFF statūtu noteikumus.)

Tāpat nepilnības konstatētas LFF viceprezidenta amata kandidātu pieteikumos:

  • Olafs Pulks (Nepilnīgi aizpildīta integritātes anketa. Nav iesniegta pases kopija.)
  • Sergejs Kovaļovs (Nepilnīgi aizpildīta integritātes anketa.)
  • Maksims Miņejevs (Lai izpildītu LFF statūtu 31. panta trešās daļas noteikumus, kandidātam, piesakot kandidatūru uz kādu no valdes amatiem, jāiesniedz dokumenti, kuri apliecina, ka vismaz 10% biedru (vismaz 14 biedri) ir atbalstījuši kandidāta virzīšanu uz attiecīgo valdes amatu. Kandidāts iesniedzis pieteikumu, kuram nav pievienoti dokumenti, kas apliecina LFF statūtu 31. panta trešās daļas noteikumu izpildīšanu, proti, nav pievienoti dokumenti, kas apliecina, ka vismaz 10% LFF biedri ir izteikuši atbalstu kandidāta izvirzīšanai uz attiecīgo valdes amatu. Vēlēšanu komiteja norāda, ka šis fakts rada pietiekošu pamatu, lai Vēlēšanu komiteja atzītu, ka kandidāts nav izpildījis LFF statūtu noteikumus.)
  • Vladimirs Šteinbergs (Lai izpildītu LFF statūtu 31. panta trešās daļas noteikumus, kandidātam, piesakot kandidatūru uz kādu no valdes amatiem, jāiesniedz dokumenti, kuri apliecina, ka vismaz 10% biedru (vismaz 14 biedri) ir atbalstījuši kandidāta virzīšanu uz attiecīgo valdes amatu. Pēc atbalsta dokumentu izpētes par derīgiem atzīti mazāk nekā 13 atbalsta pieteikumi, līdz ar to Vēlēšanu komiteja secina, ka kandidāts nav izpildījis LFF statūtu 31. panta trešās daļas noteikumu, proti, kandidātam nav nepieciešamais vismaz 10% LFF biedru izteikts atbalsts kandidāta izvirzīšanai uz attiecīgo valdes amatu. Vēlēšanu komiteja norāda, ka šis fakts rada pietiekošu pamatu, lai Vēlēšanu komiteja atzītu, ka kandidāts nav izpildījis LFF statūtu noteikumus.)

LFF Vēlēšanu komiteja par atbilstošiem LFF statūtu prasībām atzinusi šādus pieteikumus:

  • LFF valdes locekļa kandidāts Andis Rozītis
  • LFF valdes locekļa kandidāts Emīls Latkovskis
  • LFF valdes locekļa kandidāte Viktorija Mihaļčuka

Savukārt trūkumi konstatēti LFF valdes locekļa amata kandidātiem:

  • Nauris Mackevičs
  • Anastasija Kučinska 
  • Guntars Indriksons
  • Jānis Apse
  • Jānis Engelis

LFF Vēlēšanu komitejas atteikumi dalībai vēlēšanās ir pārsūdzami LFF statūtos noteiktajā kārtībā trīs dienu laikā no lēmuma paziņošanas 7. aprīlī.

Sākotnēji 24. aprīlī paredzētais LFF kongress, kurā paredzētas LFF valdes un juridisko institūciju locekļu vēlēšanas, saistībā ar valstī noteikto ārkārtējo stāvokli un ar attiecīgu LFF valdes 3. aprīļa lēmumu pārcelts uz pašlaik nenoteiktu laiku. LFF vērtēs kongresa organizēšanas iespējas atkarībā no tālākās valstī noteiktās ārkārtējās situācijas attīstības gaitas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu