Ronaldinju pret izpirkuma maksu izlaists no cietuma

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronaldinju
Ronaldinju Foto: EPA/Scanpix

Pirms aptuveni mēneša par viltotas pases lietošanu cietumā ievietotais bijušais futbolists Ronaldinju nu jau izlaists no apcietinājuma pret drošības naudu, taču viņam šā vai tā jābūt mājas arestā.

Otrdien Paragvajā tiesnesis Gustavo Amarilja lēma, ka pirms mēneša aizturētais Ronaldinju un viņa brālis ir jāatbrīvo no cietuma, taču līdz lietas sprieduma paziņošanai viņiem mājas arestā jāuzturas vietējā viesnīcā.

Tiek vēstīts, ka bijušā spēlētāja drošības nauda sniedzas 1,6 miljonu ASV dolāru (1,47 miljonu eiro) apmērā.

"Esmu saņēmis apstiprinājumu no viesnīcas, ka tā par saviem līdzekļiem ir gatava uzņemt apsūdzētos," teica Amarilja preses konferencē.

Pagājušajā mēnesī Paragvajas apelāciju tiesa noraidīja prasību par abu apsūdzēto atbrīvošanu. Ronaldinju un viņa brālis cietumā atradās vienā korpusā ar bijušo Paragvajas Futbola federācijas vadītāju un bijušo parlamenta runasvīru.

Bijušais futbolists Paragvajas galvaspilsētā ieradās 4.martā, bet neilgi pēc tam viņus viesnīcā apmeklēja policija, kas iepriekš bija konstatējusi, ka pases ir viltotas.

Ronaldinju Asunsjonā ieradās ar "blīkšķi", jo sagaidīt bijušo futbola zvaigzni klātienē ieradās ap 2000 bērnu un pusaudžu. Brazīlietis sarunās ar policiju pauda, ka Paragvajas pases ieguvis no kāda projekta, kurā strādāja ar bērniem, kuriem dzīves apstākļi nav tie labākie.

Šajā izmeklēšanā apsūdzības izvirzītas pret vēl 14 personām. Aresta orderis izdots arī pret kādu Paragvajas sievieti, kuri nodarbojas ar labdarību un biznesu. Tieši viņa uzaicinājusi futbolistu uz konkrēto projektu.

Ronaldinju spilgtākie karjeras brīži bija īsi pēc 2000.gada, kad viņš kopā ar Brazīlijas izlasi 2002.gadā triumfēja Pasaules kausa izcīņā. Karjeras turpinājumā viņš pārstāvēja vairākus titulētus pasaules klubus, tostarp "Barcelona", Parīzes "Saint-Germain", "AC Milan" un citus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu