Olimpiskais čempions Davidovs iesaka Rīgas "Dinamo" nolīgt Skudru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: hctraktor.org

Trīskārtējais olimpiskais čempions hokejā Vitālijs Davidovs iesaka Rīgas "Dinamo" komandai galvenā trenera amatā nolīgt Pēteri Skudru.

Davidovs izcīnīja zelta medaļas PSRS izlases sastāvā olimpiskajās spēlēs 1964. gadā Insbrukā (Austrija), 1968. gadā Grenoblē (Francija) un 1972. gadā Saporo (Japāna). Viņš arī deviņas reizes kļuvis par pasaules čempionu.

Krievijas kādreizējais hokejists, kuram patlaban ir 81 gads, intervijā portālam "russia-hockey.ru" paudis savas domas, kāpēc Rīgas "Dinamo" komandai nesokas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). 

"Rīgai pēdējos gados klājās grūti. Latvijas hokeja skolā izaug arvien mazāk spēlētāju, turklāt viņi jau agrā vecumā dodas uz Ziemeļameriku, kur pārsvarā pazūd," domā titulētais Krievijas hokejists.

"PSRS laikos Rīgas "Dinamo" bija vieglāk, jo jaunie talantīgie spēlētāji parādījās katru gadu," uzskata Davidovs, kurš Maskavas "Dinamo" klubā savulaik bijis spēlētājs, treneris, menedžeris un arī viceprezidents.

Rīgas "Dinamo" vadība meklē komandai jaunu galveno treneri. Kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis portālam TVNET iepriekš apstiprināja, ka starp kandidātiem ir Latvijas speciālisti Leonīds Tambijevs un Pēteris Skudra.

Savickis arī norādīja, ka starp kandidātiem ir hokeja treneri no vismaz piecām valstīm. Ārzemju mediji ziņo, ka viens no pretendentiem uz Rīgas "Dinamo" stūrmaņa posteni ir zviedru speciālists Hanss Valsons.

"Tas ir rīdzinieku lēmumus, bet man visvairāk patīk Skudras kandidatūra. Šis treneris KHL padarīja savu vārdu atpazīstamu," uzskata Davidovs.

Skudra iepriekš karjerā ir bijis galvenais treneris divos citos KHL klubos - Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Čeļabinskas "Traktor". Piecas sezonas viņš strādāja "Torpedo", bet "Traktor" sadarbību pārtrauca jau pēc dažiem mēnešiem.

Pirms tam Skudra strādājis arī KHL komandās Čerepovecas "Severstaļ" un Novosibirskas "Sibirj", attiecīgi pildot vārtsarga trenera un galvenā trenera asistenta pienākumus.

"Viņa vadībā "Torpedo" bija bija atpazīstama komanda, bet neveiksme ar "Traktor", iespējams, bija tikai mobilizācija. Par treneri Tambievu es zinu tikai to, ka viņš bija pirmais, kurš pameta "Admiral". Par viņu biju dzirdējis kā par spēlētāju," teica Davidovs.

"Ārzemju speciālisti vajadzīgi tikai ar darba pieredzi NHL vai nacionālajās izlasēs. Otrās šķiras ārzemnieki mūsu hokejam var tikai traucēt," uzskata Krievijas hokeja zvaigzne.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL regulārajā čempionātā 62 spēlēs izcīnīja 41 punktu, kas bija otrs vājākais sniegums visā līgā. Pēdējo vietu ieguva Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kas izcīnīja par diviem punktiem mazāk.

24 klubu konkurencē "Dinamo" ierindojās 23. vieta, ar līdz šim vismazāko punktu skaitu (41), vismazāk gūtajiem vārtiem (103), toties visvairāk zaudētajiem (187). Ar vissliktāko vairākumu visā KHL (11,0%) un ar pašu sliktāko mazākumu (74,8%).

Sesto sezonu pēc kārtas Rīgas "Dinamo" komandai neizdevās sasniegt KHL izslēgšanas spēļu turnīru jeb Gagarina kausa izcīņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu