Medijs: Rīgas "Dinamo" varētu nākties izlaist nākamo KHL sezonu (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" komanda.
Rīgas "Dinamo" komanda. Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" ir viens no septiņiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem, kuri nākamo sezonu varētu būt spiesti izlaist, vēsta portāla "Championat" žurnālists Ļevs Lukins.

"Riska grupā" bez Rīgas "Dinamo" esot arī latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētais Somijas klubs Helsinku "Jokerit", Kazahstānas komanda Nursultanas "Baris", kā arī Krievijas vienības "Sochi", Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Habarovskas "Amur" un Čerepovecas "Severstal".

Galvenie iemesli, kāpēc šīs komandas varētu izlaist gaidāmo sezonu, ir finansiālās problēmas un neskaidrība par ceļošanas iespējamību koronavīrusa pandēmijas laikā. Finansu apstāklis attiecas vairāk uz Krievijas klubiem, bet otrais apdraud ārzemju klubus Rīgas "Dinamo" un "Jokerit".

"Rīgas "Dinamo" budžets ir viens no mazākajiem visā KHL, bet tas ir pietiekami stabils. Kluba galvenais partneris ir "Gazprom". No krīzes, protams, neizbēgs arī gāzes gigants, bet tomēr maz ticams, ka tas pārstās atbalstīt sporta klubu atbalstīšanu," raksta Lukins.

"Šķiet, ka krīzes laikā vieglāk sokas tieši "Gazprom klubiņa biedriem" (sporta klubi, kurus sponsore "Gazprom - aut.), un rīdzinieki nav izņēmums. Tomēr nedrīkst aizmirst par kluba bāzes vietu, kas nav Krievijā," norādīja "Championat" žurnālists.

"Ja rudenī valstu robežas vēl nebūs atvērtas, tad Rīgas "Dinamo" vienkārši nebūs iespējas spēlēt KHL, kamēr situācija neuzlabosies. Neaizmirsīsim arī to, ka pirmām kārtām arī Latvijas valdība koncentrēsies tieši uz koronavīrusa krīzes risināšanu," prāto Lukins.

Rīgas "Dinamo" budžets nākamajā sezonā būšot iepriekšējās sezonas līmenī, Krievijas ziņu aģentūrai TASS pagājušajā nedēļā atklāja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Turpinās darbs arī pie komandas galvena trenera izraudzīšanas. Savickis portālam TVNET apliecināja, ka kandidāti ir vismaz no piecām valstīm, tostarp arī Latvijas speciālisti Leonīds Tambijevs un Pēteris Skudra.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu