Premjerlīgas zvaigznes nodibina fondu, lai palīdzētu apkarot vīrusu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Harijs Keins
Harijs Keins Foto: Reuters/ScanPix

Premjerlīgas spēlētāji ir iniciējuši līdzekļu vākšanu Lielbritānijas Nacionālajam veselības dienestam (NHS), lai palīdzētu pret koronavīrusa Covid-19 pandēmiju, trešdien paziņoja spēlētāju pārstāvji.

Ideja, kas "Twitter" vietnē nosaukta par #PlayersTogether, ir radusies, lai Covid-19 uzliesmojuma laikā "palīdzētu tiem, kas cīnās par mums NHS frontes līnijā".

"Mēs runājam par to, ka mēs, spēlētāji, sadarbojamies, lai dotu iespēju izpausties brīvprātīgai iniciatīvai, kas būtu nodalīta no līgas un klubu sarunām," teikts grupas paziņojumā.

"Mēģinām kopā ar tik daudziem citiem valstī palīdzēt panākt reālas pārmaiņas," piebilsts paziņojumā.

Līgas līderu "Liverpool" kapteinis Džordans Hendersons, Totenhemas "Hotspur" uzbrucējs Harijs Keins un "Arsenal" spēlētājs Pjērs-Emeriks Obamejangs bija to vidū, kas sociālajos medijos publicēja informāciju par šo notikumu.

Šīs nedēļas sākumā premjerlīga ierosināja samazināt algas par 30 procentiem, taču sarunas ir nokļuvušas strupceļā, Profesionālo futbolistu asociācijai (PFA) brīdinot, ka NHS varētu ciest no nodokļu ieņēmumu zaudēšanas.

Līgas izpilddirektors Ričards Māsters atzina, ka vīrusa radītā pauze premjerlīgai varētu maksāt "vismaz miljardu sterliņu mārciņu" (1,13 miljardi eiro).

PFA izpilddirektors Gordons Teilors saka, ka spēlētāji ir "piekrituši maksāt savu daļu" spiediena rezultātā, lai atrastu labāko kolektīvās samaksas darījumu.

Anglijas premjerlīgas zvaigznes ir nonākušas krustugunīs rīcības trūkuma dēļ, kas krasi kontrastē ar ievērojamo algu samazinājumu, ko veikuši spēlētāji citos vadošos Eiropas klubos, piemēram, Barselonā un Minhenes "Bayern".

Mančestras "United" uzbrucējs Markuss Rešfords sarunā ar maksas televīziju "BT Sport" aizstāvēja spēlētājus: "Man personīgi ir bijis daudz gadījumu, kad mēs esam centušies palīdzēt, bet mēs neesam palīdzējuši vislabākajā iespējamajā veidā". 

"Pašreiz tas var raisīt zināmu negatīvu reakciju. Mēs gribējām veltīt laiku lēmuma pieņemšanai," viņš piebilda.

Lielbritānijas veselības sekretārs Metjū Henkoks sākotnēji bija starp tiem nozīmīgākajiem politiķiem, kas izteicās neiecietīgi un aicināja spēlētājus samazināt algu, "dodot savu ieguldījumu".

"Es ļoti atzinīgi vērtēju tik daudzu premjerlīgas futbolistu ļoti sirsnīgo lēmumu izveidot #PlayersTogether, lai atbalstītu ziedojumus NHS. Tas ir jūsu ieguldījums," viņš "tviterī" sacīja pēc trešdienas paziņojuma.

Vairāk nekā 60 000 cilvēku, ieskaitot Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu, kurš tiek ārstēts intensīvās terapijas nodaļā, Lielbritānijā ir saslimuši ar Covid-19, un vairāk nekā 7000 iedzīvotāju ir miruši no vīrusa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu