Usiks atklāj savas domas par konfliktu Ukrainā un valsts pamešanu (20)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Slavenais ukraiņu smagā svara bokseris Oleksandrs Usiks sarunā ar portālu "Sport-Express" atklāja savas domas par konfliktsituāciju Ukrainā un iespējām pamest dzimteni.

Usiks atklāja, ka, protams, karš ir ļoti traģisks process, bet, viņaprāt, nav tik būtiski runāt par pašu Krimas teritoriju, bet gan cilvēkiem, kas cieš no konfliktsituācijas.

"Kad ir iespēja, dodos uz Krimu. Tur dzīvo mana māsa. Kādas ir manas domas par karu? Tā ir milzu bēda. Mirst ļoti daudz cilvēku. Gan vīrieši, gan sievietes. Karš vienmēr ir drausmīgs. Kā to apturēt? Nezinu. Mēs allaž runājam par Krimu. Pati teritorija nav nekas, bet cilvēki, tie, kuri tur dzīvo veido pašu Krimu. Tas pats attiecas uz Donbasu. Mēs aizmirstam par cilvēkiem. Teritorija, protams, ir laba lieta, bet kā ar cilvēkiem? Es visvairāk pārdzīvoju tieši par viņiem," savu viedokli pauda Usiks.

Tāpat slavenais bokseris neslēpa, ka vairākkārt ir saņēmis piedāvājumus pārvākties uz dzīvi citā valstī, bet allaž tiem ir atteicis.

"Nevēlos to darīt. Pat domāt par to negribu. Piedāvājumi ir bijuši ne tikai no Krievijas. Ja vēlētos pārvākties uz dzīvi citā valstī, to sen jau būtu izdarījis. Un dzīvotu laimīgi - bērni mācītos, pats vispār ne par ko nedomātu. Bet es esmu mazliet citādāks cilvēks. Kur esmu dzimis, tur arī dzīvošu. Kad aizbraucu uz Ameriku, jūtos kā imigrants," savu patriotismu apliecināja Usiks. 

Pagājušā gada oktobrī aizvadīja savu debijas cīņu smagajā svarā, uzveicot amerikāni Čezu Viterspūnu pēc tam, kad septītajā raundā pretinieka treneri nolēma cīņu pārtraukt. Pirms tam Usiks cīņas aizvadīja krūzervietā (cruiserweight) jeb pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg), pārspējot arī latviešu bokseri Mairi Briedi.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu