Bijušais "Barcelona" valdes loceklis apsūdz klubu korupcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Barcelona" un "Napoli" futbolisti
"Barcelona" un "Napoli" futbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas čempionāta futbola kluba "Barcelona" valdi ceturtdienas vakarā pameta seši tās dalībnieki, no kuriem viens pēc tam norādīja uz korupciju klubā.

Par atkāpšanos no kluba valdes paziņoja viceprezidenti Emili Ruzo un Enrike Tombass, kā arī direktori Silvio Eliass, Maria Teiksidora, Hoseps Ponts un Hordi Kalsamilja, kuri visi parakstīja kopīgu atlūguma vēstuli.

Piektdien intervijā Katalonijas radiostacijai RAC1 Ruzo izteica aizdomas, ka kāds klubā ir saistīts ar korupciju.

Atlūgumi ir pēdējā skandāla epizode, kas izcēlās janvārī. Tad tika atklāts, ka uzņēmums, kura nosaukums bija "I3 Ventures" un kurš tika nolīgts, lai pārraudzīja Barselonas kluba atspoguļojumu sociālajos medijos, bija saistīts ar sociālajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas radīja negatīvus stāstus par "Barcelona" spēlētājiem un kluba prezidenta Hosepa Marijas Bartomeu konkurentiem.

Iekšējā izmeklēšanā tika skaidrots, kāpēc "I3 Ventures" ir bijis jāsamaksā miljons eiro un kāpēc maksājums tika sadalīts pietiekami mazos rēķinos, lai sākotnēji tos nepieprasītu iekšējais audits.

"Ja auditori mums saka, ka šī pakalpojuma izmaksas ("I3 Ventures") ir 100 000 eiro un mēs samaksājām vienu miljonu, tad kādam tas ir nonācis kabatā," Ruzo teica RAC1.

"Man nav pierādījumu un nevaru pateikt, kurš. Šis līgums tika sadalīts 200 000 eiro gabalos, lai tam nebūtu jāiet cauri kontroles komisijai," piebilda Ruzo.

"Barcelona" vēlāk piektdien nāca klajā ar paziņojumu, kurā noliedza Ruzo izvirzītās apsūdzības.

"Ņemot vērā nopietnos un nepamatotos apgalvojumus, ko šorīt sniedza kluba bijušais viceprezidents Emili Ruzo kungs dažādās intervijās medijiem, "Barcelona" kategoriski noliedz jebkādu rīcību, ko varētu raksturot kā korupciju," teikts paziņojumā.

Tajā teikts arī, ka pašlaik līgumu ar "I3 Ventures" izskata neatkarīgs auditors "PriceWaterhouseCoopers".

Tāpat paziņojumā apgalvots, ka par valdes locekļu, kuri atkāpās, nomaiņu jau bija izlemts iepriekš.

"Pēdējo stundu laikā notikusī valdes locekļu atkāpšanās no amata bija prezidenta Hosepa Bartomeu šonedēļ pieteiktā valdes pārbūve, kura tiks pabeigts tuvākajās dienās," teikts paziņojumā.

Nesaskaņas par veidu, kā "Barcelona" valde ir sagaidījusi koronavīrusa Covid-19 krīzi, tika plaši atspoguļotas presē un ir uzskatāmas par plaisas rašanos valdes locekļu vidū cēloni.

Tie, kas ir devušies prom no kluba, atbalsta ilgtermiņa rīcības plānu, kas līdzinās atlikušās sezonas atalgojuma samazinājuma plānam, kādu šonedēļ ieteica Madrides "Real".

Pagaidām Barselonā algas ir nolemts samazināt tikai par laikposmu, kurā Spānijā tiks saglabāts ārkārtas stāvoklis.

Spēles Spānijā neatsāksies vismaz līdz 26.aprīlim, kas pagaidām ir pēdējā ārkārtas stāvokļa diena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu