Savulaik piecas sezonas SKA pavadījušais Mortensons šovasar liks punktu karjerai

LETA/RIA NOVOSTI
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Sanktpēterburgas SKA viens no līderiem Tonijs Mortensons šovasar nolēmis likt punktu savai hokejista karjerai, atklāja sportists.

Kopš 2018.gada Mortensons ir Zviedrijas otrās spēcīgākās hokeja līgas (Allsvenskan) vienības "Almtuna" spēlētājs. Pirms tam viņš divas sezonas pavadīja Šveices komandā "Lugano", bet plašākas publikas ievērību viņš izpelnījās spēlējot SKA, kur pavadīja piecus gadus.

"Vasarā man būs jau 40 gadu. Karjeru noslēdzu pēc paša gribas. Jūtu, ka ir īstais laiks, lai liktu hokeju pie malas," portālam "hockeysverige" pauda Mortensons. "Protams, ka man šī visa pietrūks, arī mans ķermenis ir labā kondīcijā, taču nevēlos gūt traumu, lai pēc tam atlikušo sezonu pavadītu uz soliņa."

Zviedrijas hokejists KHL pārstāvēja ne tikai SKA, bet arī Kazaņas "Ak Bars" vienību, ar abām spējot izcīnīt Gagarina kausu. KHL regulārajā čempionātā viņš aizvadīja 315 spēles, kuru laikā atzīmējās ar 239 rezultativitātes punktiem (85+154). Savukārt 94 izslēgšanas spēlēs viņš guva 56 punktus (21+35).

Karjeras laikā viņš sešas spēles arī aizvadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Anaheimas "Mighty Ducks" (tagad Anaheimas "Ducks"). Lielāko karjeras daļu viņš pavadīja Zviedrijas čempionātā, bet 2006.gadā valstsvienības rindās viņš tika kronēts par pasaules čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu