Futbola zvaigzne Ronaldu finansiāli atbalsta amatieru komandas

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sputnik/LETA

Pasaules futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu kopā ar Portugāles izlases spēlētājiem ir ziedojis pusi savas prēmijas par kvalificēšanos Eiropas čempionāta finālturnīram, lai palīdzētu amatieru futbolam valstī, kuru skārusi koronavīrusa izraisītā spēļu pauze, pirmdien paziņoja Portugāles Futbola federācija (FPF).

Nauda tiks novirzīta fondam, kurā federācija cer savākt 4,7 miljonus eiro, lai palīdzētu amatieru klubiem pārdzīvot krīzi, pirmdien paziņoja FPF.

Federācija pagājušajā nedēļā nolēma pabeigt jau pārtraukto amatieru sezonu, pasludinot sezonu par spēkā neesošu bez čempioniem un komandu apmaiņas starp līgām.

Nav pieņemts lēmums par profesionālā futbola sezonas atsākšanu, taču Portugāles Profesionālās futbola līgas prezidents Pedru Proensa marta beigās paziņoja, ka ir nolēmis sezonu pabeigt.

"Ir ļoti svarīgi, lai čempionāti beidzas, jo tas ļautu atjaunot sava veida normalitāti, un mēs varētu sagatavoties nākamajai sezonai, zinot, kurš ir kvalificējies starptautiskām sacensībām, kas ir čempioni un kuram nāksies doties līgu zemāk," sacīja Proensa.

Portugāle 2016.gada Eiropas čempionāta finālā šokēja mājinieci Franciju, bet Ronaldu un viņa komandasbiedriem būs jāgaida vēl viens gads, lai aizstāvētu savu titulu, jo koronavīrusa pandēmijas dēļ šā gada Eiropas čempionāts ir atlikts par 12 mēnešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu