Džeremijs Lins cīņai ar koronavīrusu apņemas dot līdz pat miljonam ASV dolāru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizsargs Džeremijs Lins pirmdien solīja sarūpēt cīņai ar Covid-19 līdz pat miljonam ASV dolāru (916 tūkstoši eiro), tīmekļa vietnē "The Players Tribune" paziņoja basketbolists.

Lins ir pirmais Āzijas amerikānis, kurš ieguvis NBA čempiona titulu.

31 gadu vecais jaunietis, kura 2012.gada varonību Ņujorkas "Knicks" nodēvēja par "Linsanity", ziedos 500 000 ASV dolāru (458 tūkstoši eiro) un apņemas, ka viņš gatavs ziedot vēl tikpat, pieskaņojoties citu ziedojumiem.

Lins, kurš pēc 2019.gada uzvaras NBA čempionātā ar Toronto "Raptors" spēlē Pekinas "Ducks" Ķīnas Basketbola asociācijā (CBA), pagājušajā mēnesī kritizēja ASV prezidentu Donaldu Trampu par "pilnvarošanu" rasismam, nosaucot koronavīrusu par Ķīnas slimību.

Koronavīruss parādījās Ķīnas centrā decembrī, pirms tas izplatījās visā pasaulē kā pandēmija, un Amerikas Savienotās Valstis no tā cieta arvien vairāk.

Lins pirmdien atgriezās pie tās pašas tēmas vietnē "The Players Tribune" rakstā ar nosaukumu "Tumsa vēl nav to pārvarējusi".

"Viens vienkāršs veids, kā būt gaišam, ir atbalstīt organizācijas, kas krīzes laikā veic nozīmīgu darbu," rakstīja Lins solot ziedot vēl līdz pusmiljonam ASV dolāru. "Jūs zināt, visu savu dzīvi esmu uzlūkots noteiktā veidā, jo es esmu aziāts. Man pat tiek jautāts, vai es varu redzēt. Man ir teikts atgriezties tur, no kurienes esmu nācis. "Linsanity" augstumu laikā es joprojām biju daudzu Āzijas joku objekts."

Lins Pekinā, gaidot CBA sezonas atsākšanos pēc tam, kad Ķīnā atvieglota ārkārtas situācija, mudināja cilvēkus visā pasaulē neatkarīgi no rases vai valsts apvienoties.

"Neviens nezina, cik postoša būs šīs krīzes ietekme, bet prognozes nav labas," raksta Lins. "Mēs no tā būsim spiesti atgūties vēl ilgu laiku, bet šajā procesā būs tik daudz, tik daudz iespēju izvēlēties gaismu."

NBA basketbolists debitēja 2010./2011.gada sezonā, kad tur vēl spēlēja Latvijas centra spēlētājs Andris Biedriņš.

Līdz čempiona gredzena saņemšanai 2019.gada vasarā kopā ar Toronto "Raptors" Lins uzspēlēja arī Ņujorkas "Knicks", Hjūstonas "Rockets", Losandželosas "Lakers", Šarlotas "Hornets", Bruklinas "Nets" un Atlantas "Hawks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu