"Barcelona" ierosinās tiesvedību pret bijušo valdes locekli par apsūdzībām korupcijā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas futbola čempionāta klubs "Barcelona" ierosinās tiesvedību pret kluba bijušo viceprezidentu, kurš izvirzīja apsūdzības vadības korupcijā, pirmdien paziņoja Spānijas čempioni.

Pagājušajā nedēļā "Barcelona" noliedza viena no sešiem ceturtdien kluba valdi pametušajiem locekļiem Emili Ruzo apsūdzības par to, ka kāds klubā "bija pagrābies no kluba kases".

"Valde kategoriski noliedz jebkuru rīcību, ko varētu raksturot kā korupciju, un ir vienojusies ierosināt atbilstošu kriminālprocesu," teikts "Barcelona" paziņojumā.

""Barcelona" nevar pieļaut apgalvojumus, kas nopietni kaitē kluba tēlam. Paredzamā kriminālprocesa mērķis ir aizstāvēt kluba un tā darbinieku godu. Auditam ir jāizbeidz šīs runas," citēta kluba vadība.

Ruzo apgalvojumi koncentrējas uz februāra diskusijām sociālajos medijos, kad Barselonas vienībai tika pārmests uzņēmuma "I3 Ventures" piesaistīšana, lai tiešsaistē diskreditētu kluba prezidenta Hosē Marijas Bartomeu pretiniekus, tostarp tādus spēlētājus kā Lionels Mesi un Žerārs Pikē.

"Ja auditori mums pasaka, ka šo pakalpojumu izmaksas ir 100 000 eiro un mēs esam samaksājuši vienu miljonu, tas nozīmē, ka kāds ir pagrābies no kluba kases," piektdien "Rusa1" raidījumam sacīja Ruzo.

Bartomeu kluba līgumu ar "I3 Ventures" pārtrauca februārī.

"Barcelona" savā paziņojumā piebilst, ka koronavīrusa pandēmija ir bremzējusi kluba sociālo mediju uzraudzības līgumu revīziju, ko veic "PriceWaterhouseCoopers".

"Pašreizējais ārkārtas stāvoklis Covid-19 rezultātā ir ietekmējis noteiktu analītisko procedūru veikšanu," teikts paziņojumā.

Paziņojums ir jaunākā epizode politiskās krīzes laikā klubam, kas atrodas Bartomeu pakļautībā. Visi seši atkāpušies valdes locekļi ir aicinājuši izsludināt kluba 2021.gadā paredzētās prezidenta vēlēšanas.

Ruzo janvārī tika iecelts par kluba viceprezidentu, un viņš tika uzskatīts par galveno kandidātu Bartomeu nomaiņai, kurš vairs nevar kandidēt uz šo amatu.

Tā vietā Ruzo pameta kluba valdi kopā ar otru viceprezidentu Enriki Tombasu, kā arī valdes locekļiem Silvio Eliasu, Mariju Teiksidoru, Hosepu Pontu un Hordi Kalsamilju.

Pēdējos mēnešos Bartomeu ir iesaistījies virknē politisku strīdu, kas tiek demonstrēti plašākai sabiedrībai.

Mesi janvārī dusmīgi reaģēja uz kluba tehniskā sekretāra Ērika Abidala izteikumiem, kurš lika domāt, ka spēlētāji ir vainīgi trenera Ernesto Valverdes atlaišanā, un pagājušajā mēnesī Argentīnas zvaigzne kritizēja kluba rīcību sarunās ar komandu par algu samazināšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu