"Parma" grib paturēt Mareku Mejeri savā sastāvā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: FIBA.com

Vienotās līgas vienība Permas "Parma" Latvijas basketbolistu Mareku Mejeri grib paturēt savās rindās arī nākamsezon, vēsta laikraksts "Izvestija".

Klubs ir apmierināts ar Lietuvas treneri Kazi Maskvīti, ar kuru pagarinās līgumu, kas ir noslēgts pēc shēmas 1+1 ar kluba izvēles iespēju.

Tāpat kluba ģenerāldirektors Aleksandrs Bašminovs grib redzēt savās rindās arī nākamajā sezonā vadošos basketbolistus, kuru līgumi gan beidzas šīs sezonas beigās, - Adu Juškeviču, Maksimu Grigorjevu, Artjomu Zabeļinu un Mareku Mejeri.

"Šobrīd notiek pārrunas ar visiem četriem spēlētājiem," skaidro Bašminovs. "Pagaidām grūti teikt, cik auglīgas tās būs. Nedaudz jāpagaida. Tomēr nenoliedzami mums ir vēlme, lai komandā paliktu puiši, kuri tik spilgti ir pieteikuši sevi šogad."

Permas vienībai sezona beidzās ar rūgtuma piegaršu, jo 2020.gadā tā izcīnīja uzvaras piecās no sešām spēlēm, spēles galotnē ar 82:84 piekāpjoties vien Sanktpēterburgas "Zeņit".

Permas "Parma" Vienotās līgas turnīrā šosezon Maskvīša vadībā nepilnās sezonas 18 mačos izcīnīja astoņas uzvaras, kas ir vairāk nekā trijās iepriekšējās pilnajās sezonās kopā.

Turnīra pārtraukšanas brīdī vienība ieņēma astoto vietu 13 komandu vidū un atradās izslēgšanas spēļu zonā. Tiesa, atlikušo spēļu kalendārs komandai bija gana sarežģīts.

Mejeris šosezon līgas labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām sarakstā ar vidēji 6,8 izcīnītām bumbām spēlē ieņēma sesto vietu.

Vēl latvieša rēķinā 17 šajā sezonā aizvadītajās spēlēs vidēji 10,2 gūtie punkti un 1,8 rezultatīvas piespēles mačā, kā arī lietderības koeficients 15,7.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu